top of page

BELLEVUE HOTEL - VÝLET DO KRUMLOVA NEJEN PRO MLSNÉ ZAJÝČKY



Na konci ledna jsme se rozhodli, že je potřeba zase trošku narušit stereotyp všedních dní a vyrazit někam na výlet. Naše plánování bylo velmi rychlé a spontánní. Právě tak ale často začínají ta nejlepší dobrodružství. Nutno podotknout, že pod dobrodružstvím si každý představuje něco jiného. Pro někoho je divočina i dovolit si lenošit, vypnout mobil a nepracovat. V případě tohoto vnímání byl náš víkend opravdu velkým dobrodružstvím. Naše představa dokonalého víkendu zahrnovala útulný hotel, procházku na studeném čerstvém vzduchu, hodně spánku, výborné jídlo a třeba nějaké to wellness. A tuto představu se nám podařilo velmi úspěšně naplnit.


Naším hlavním cílem bylo město Český Krumlov. Jelikož to nebyla naše první návštěva tohoto města, rozhodli jsme se tentokrát vydat za hotelem, který nás při předchozí návštěvě zaujal a chtěli jsme ho zažít na vlastní kůži. A tím hotelem byl „Bellevue hotel“.


V pátek večer jsme vyrazili z Prahy. Protože jsme v Českém Krumlově měli rezervovaný pokoj až na sobotu, rozhodli jsme se páteční noc strávit ve městě Tábor. Pokud jste v Táboře nikdy nebyli, měli byste to velmi rychle napravit. My si Tábor zamilovali okamžitě. Historické centrum města není velké, má ale své jedinečné kouzlo, to jak za denního světla, tak v noci. Najdete tu spoustu krásných kavárniček a obchůdků, které stojí za to navštívit. Když jsme procházeli úzkými historickými uličkami Tábora, neměli jsme pocit, že jde pouze u turistický cíl, ale že tu lidé opravdu bydlí, pracují a žijí, a to se nám moc líbilo. Pro přespání jsme si vybrali penzion THIR. Tento moderně zařízený penzionek s prostornými a čistými pokoji, stojící přímo v centru města, byl rozhodně trefou do černého. Jelikož jsme se do Jižních Čech vydali hned po práci, naší hlavní starostí samozřejmě bylo, kde se najíme. Prozíravě jsme sáhli po aplikaci Gastromapa, protože chutím Lukáše Hejlíka věříme, a nezklamali jsme se. Nebojíme se cizích kuchyní a z Lukášových doporučení jsme si vybrali ujgurskou restauraci Rafariz, jen pár kroků od našeho penzionu. Zde bratři Raf a Riz připravují své národní pokrmy. Objednali jsme si ručně dělané nudle Lagman a Boso se směsí zeleniny a hovězího masa. Podobné suroviny, odlišné chutě a po obojím se jen zaprášilo Budete-li mít cestu kolem a rádi občas zkusíte něco jiného, určitě sem zajděte. Restaurace je vyhlášená a mají tu stále plno. My jsme tentokrát měli štěstí, ale příště bychom si udělali raději rezervaci.



Po dlouhém spánku a příjemné snídani jsme se ještě dopoledne na chvilku prošli městem a potom konečně zamířili do Krumlova. Cestou jsme byli nuceni udělat si ještě jednu zastávku, naše prázdné žaludky nám nedovolily pokračovat (je to s podivem, ale opravdu jsme měli zase hlad J). Po páteční zkušenosti jsme opět sáhli po Lukášově gastromapě a výběr tentokrát padl na českobudějovickou restauraci Klika Kitchen & Coffee,kam jsme se zastavili na oběd. Nebyli jsme bohužel jediní, kdo měl v tento krásný slunečný den podobný nápad a restaurace byla nacpaná k prasknutí. Zmáčkli jsme se tedy k poslednímu volnému stolku hned u vchodu restaurace. Místo nebylo ideální, ale objednaným pokrmům to na chuti rozhodně neubralo. Ochutnali jsme jihočeskou kulajdu s houbami a grilovanou vepřovou panenku s omáčkou ze švestek a červeného vína s opečenými brambůrkami. Obojí vynikající. Kulajda je záležitostí velmi subjektivní. Její oblíbenost se mění podle toho, zda patříte do skupiny milující, či nenávidící kopr. My patříme do té první a byli jsme velmi spokojeni. Panenka byla měkoučká a šťavnatá, a ačkoliv omáčka byla poměrně hodně sladká, v kombinaci s masem a bramborami byly chutě hezky vyvážené. Jak vidíte, už bychom si mohli odškrtnout bod na našem víkendovém seznamu – dopřát si výborné jídlo, ale pořád jsme čekali, co nám ukáže vyhlášená restaurace hotelu Bellevue – Le Jardin. O tom ale až za chvilku.



Konečně jsme dorazili do Krumlova, kde hned na začátku historického centra stojí hotel Bellevue. Prvním úkolem bylo vyřešit parkování, jelikož hotel vzhledem ke svému umístění nemá vlastní parkovací místa. Ukázalo se, že to má snadné řešení. V hotelu Vás nasměrují na blízké soukromé parkoviště, kde můžete své auto za poměrně rozumnou cenu nechat. Personál v hotelu nám okamžitě potvrdil přesvědčení, že dobrý hotel stojí na lidech. Tedy lépe řečeno, že milý personál a obsluha má největší podíl na tom, jak se v hotelu cítíte. Hotel Bellevue je krásný a elegantní jak zvenku, tak zevnitř, ale my nejvíc ocenili právě vstřícnost a úsměv paní recepční. Ze zkušenosti bohužel víme, že ne každý hostitel si myslí, že každý hostitel se drží rčení – Host do domu, Bůh do domu. O to více jsme uvítali velmi příjemný přístup paní recepční, která vše ochotně vysvětlila, ukázala, zařídila a my se tak nezdráhali o cokoliv požádat nebo se na cokoliv zeptat, a proto jsme si mohli užít veškerý komfort, který hotel nabízí. . A přesně takový pocit přeci v hotelu chcete mít.



V celém hotelu, včetně pokojů, si všimnete příjemné vůně. Hotely dnes často nezapomínají ani na naše další smysly, jako je právě čich, což velmi kvitujeme. Prostor díky tomu působí útulněji a čistěji. Námi vybraný pokoj Egon, pojmenovaný po velkém malíři rakouské moderny, Egonu Schielem, měl fialový koberec a žluté stěny. Jako zastánci minimalistických barev v interiéru jsme se podle fotografií trošku báli, jestli to nebude velká „divočina“. Ale ačkoliv se nejedná o úplně střídmou kombinaci barev, působil pokoj opravdu příjemně a harmonicky a cítili jsme se tu dobře. Při příchodu jsme také velmi ocenili perlivou i neperlivou vodu, která je hostům k dispozici.



Ústředním bodem pokoje je rozhodně velká postel se záplavou polštářů. Někteří možná vnímají více polštářů jako zbytečnost, obzvlášť ta praktičtěji založená část populace by k tomu nejspíš měla co říct. My však polštáře, přehozy a dečky milujeme a říkáme, čím více tím lépe. Jediným drobným mínusem byla podle nás příliš velká měkkost postele, ale to je otázkou preferencí každého hosta.



Kromě čistoty, která je doufejme už dnes v lepších hotelech samozřejmostí, máme rádi ty drobné detaily, které daný hotel odlišují od jiných a které svědčí o tom, že v hotelu opravdu přemýšlejí o tom, co přispěje ke spokojenosti jejich hosta. Může to být třeba jen krabička kapesníčků v každé místnosti, difuzéry nebo měkkost županů. To vše tu najdete. Bellevue navíc používá hotelovou kosmetiku značky L’Occitane en Provence. Pokud tuto značku trošku znáte, budete jistě potěšeni. Velmi kvalitní a voňavá záležitost. Kosmetiku této značky si můžete zakoupit i v obchůdku hned vedle hotelu.



Další bodem našeho programu byla procházka Krumlovem. Město je to nádherné a u každé. druhé budovy budete mít potřebu vypouštět do světa své obdivné „ooch“ a „aach“. Historické centrum Českého Krumlova je jednou z památek na seznamu světového dědictví UNESCO, a je tak často vyhledávaným místem turistů z celého světa. Na konci ledna to naštěstí nebylo s davy turistů tak zlé. V jiném období je ale určitě potřeba se připravit na větší množství lidí v ulicích.



Podvečer jsme se rozhodli strávit v privátní sauně hotelu Bellevue. Při rezervaci pokoje jsme mysleli i na rezervaci sauny, a neměli jsme tak na místě starosti s tím, jestli tam bude volno. Saunička byla menší, útulná, pro romanticky strávený večer páru nebo pro relax s kamarádkou jako dělaná. Velmi příjemná byla možnost využít župany, které jsme měli na pokojích. Měkké a voňavé, že se nám je ani nechtělo sundávat.



Po odpočinku v sauně následovala večeře v hotelové restauraci Le Jardin, která je velmi dobře hodnocena nejen v Českém Krumlově. Byl by tak hřích něco z jejího zajímavého menu neochutnat. Jako předkrm jsme zvolili vepřové koleno s hořčičným chlebem, kyselou okurkou a bramborovým chipsem. Rozhodně se nejednalo o klasicky podávané koleno ani o standardní objemnou porci, kterou budete trávit další tři dny. Netradičně podávaný tradičn recept, skvělá chuť a dokonalé naladění chuťových buněk na další pokrmy. Těmi byl v našem případě platýs v sezamu s petrželovým risottem a risotto z červené řepy s kozím sýrem. Oboje naprosto výtečné. U risotta z červené řepy bychom se nebáli říct, že to bylo možná nejlepší risotto, co jsme kdy jedli. Sladkou tečkou byl čokoládový koláček s limetkovým krémem, chilli a malinami. Perfektně sladké a osvěžující. Tímto děkujeme za skvělý gurmánský zážitek, a mít v žaludku ještě trošku místa, neubráníme se ani dalším dobrotám. z menu. Obsluha v restauraci byla navíc nesmírně milá a vstřícná. Měli jsme tedy buď štěstí na usměvavé tváře, nebo si vedení hotelu Bellevue umí vybrat ten správný personál, který dělá svou práci s radostí.



Co říci závěrem? Odjížděli jsme spokojeni, dokonale odpočati a nabiti energií na další pracovní týden. Hotel naplnil, ne-li předčil, naše očekávání svou čistotou, příjemným prostředím i skvělým personálem a naše chuťové pohárky nebyly dlouho tak potěšeny jako v restauraci Le Jardin. Pokud tedy přemýšlíte, kam vyrazit, pamatujte, že i na známém místě je stále co objevovat a může vás tam leccos mile překvapit, stejně jako nás Bellevue hotel. Děkujeme!



bottom of page