top of page

HORSKÝ HOTEL EXCELSIOR - AKTIVNÍ DOVOLENÁ V BESKYDECH



Máte-li dost plných ulic lidí a všudypřítomného shonu, toužíte-li odjet na „konec světa“ a odpočinout si tam, kde lišky dávají dobrou noc, není nutné absolvovat tisíce kilometrů do cizích krajin. Máme pro vás tip na Horský hotel Excelsior, který najdete v Horní Lomné u Jablunkova, blízko slovenských a polských hranic. V létě, kdy jsme byly hotel navštívit, jsme byly opravdu rády za vymoženosti dnešní doby jako jsou chytré telefony a navigace. Hotel leží na samotě v lesích a bez technologií bychom po nich nejspíš bloudily dodnes. Naštěstí se nám podařilo dorazit v pořádku na místo a mohly jsme tak osobně zjistit, v čem tkví kouzlo tohoto hotelu.


Hotel nabízí 107 lůžek + 4 přistýlky. Poměrně netradiční je možnost ubytovat se, kromě hlavní hotelové budovy, také v chatkách, které stojí 30-80 metrů od hotelu. Ale nenechte se zmást, nečeká vás návrat do vašich táborových let. Tyto chatky jsou vhodné pro rodiny s dětmi nebo až pro 5-ti člennou skupinu osob. V chatkách najdete TV, ledničku, hydromasážní vanu a elektrický krb. Chatky je možné využívat jak v létě, tak i přes zimu a jsou tak oblíbeným místem třeba i pro silvestrovské oslavy. Chcete-li tedy mít svůj klid a zároveň využívat hotelových služeb, bude to pro vás správná volba. 



Hotelové wellness dnes již nejspíš nikoho nepřekvapí. Přesto jsme v případě hotelu Excelsior překvapeny byly. Kromě již poměrně tradičních procedur jako jsou pivní a vinné lázně, různé druhy masáží či hydromasážních a balneoterapeutických koupelí zde najdete jednu zvláštnost, kterou nikde jinde v České republice nemají. Jedná se o inovativní procedury na bázi molekulárního vodíku. Můžete tak vyzkoušet speciální koupel, masáž, celotělový zábal, kosmetické ošetření nebo manikúru. Molekulární vodík tělo skrze kůži detoxikuje, působí příznivě na celou škálu kožních onemocnění, hydratuje a omlazuje pokožku a působí osvěžujícím dojmem na celé tělo. Pro větší výsledek je potřeba více použití, klienti se sem proto rádi vrací. 



Po dostatečné regeneraci a relaxaci je čas na nějakou zábavu. Horský hotel Excelsior si zakládá na tom, aby nabízel dostatečné vyžití a vy se tak ani v ošklivém počasí nenudili. Uvnitř hotelu najdete tělocvičnu, bazén, saunu, fotbálek, stolní tenis a hernu pro děti a pro sportovní nadšence squashový kurt a dvě bowlingové dráhy. Venku můžete využít multifunkční hřiště pro celou řadu sportů a her, venkovní vyhřívaný bazén, krytý altán se dvěma krby na grilování. Bude-li vám při vaší návštěvě počasí přát, můžete si v hotelu zapůjčit horská kola nebo se vydat po svých a poznávat krásy Beskyd. V blízkosti hotelu najdete velké množství běžkařských tras, tak několik lyžařských areálů jako jsou Skiareál Severka, Kempaland v Bukovci či Skiareál Mosty u Jablunkova. V Jablunkově mimo jiné naleznete také bobovou dráhu. Nedaleko obce Horní Lomná můžete také navštívit národní přírodní rezervaci Prales Mionší, kam se můžete od června do září s průvodcem vydat. A budete-li vám Česká republika malá, na Slovensko je to co by kamenem dohodil a můžete tak své výlety směřovat i tam.



Hotel je oblíbeným cílem pro konání akcí všeho druhu od různých konferencí, kurzů, sportovních soustředění až po školení a firemní večírky. K dispozici vám tu jsou konferenční prostory pro 15-20 lidí a v hotelu vám ochotně také poskytnou zázemí restaurace a vinárny, kam se vejde až 90 lidí. Pokud tedy hledáte místo pro uspořádání rodinné či pracovní události, kde nebudete nikým rušeni a zároveň nebudete rušit nikoho vy, jste tu na správné adrese. To je také jedním z důvodů, proč se v Excelsioru koná velké množství svateb. Bujaré oslavy mohou trvat klidně celou noc. 


Horský hotel Excelsior je komfortně a jednoduše zařízený a jeho umístění a vybavení zaručuje, že se tu nudit rozhodně nebudete. Vypněte si mobil, zregenerujte se molekulárním vodíkem, vydejte se na výlet a užijte si kouzlo beskydské přírody. 



TOP 3:

- unikátní vodíkové lázně

- beskydská příroda

- dostatek sportovního vyžití přímo v areálu hotelu


Pro hotel můžete hlasovat zde.



bottom of page