top of page

LA BALLERINA - HOTEL S ELEGANCÍ BALETEK



V centru Prahy se každému turistovi nabízí nespočet možností, kde na pár dní složit hlavu. Pokud je ale pro vás výběr ubytování stejně tak důležitý jako výběr samotné destinace a věty typu "Vždyť je to jen na přespání" pouštíte jedním uchem dovnitř a druhým zase ven, pak v Dittrichově ulici na Novém Městě hledejte zvenčí nenápadný dům s popisným číslem 20, omítkou v barvě písku a malou destičkou se siluetou baletky. Vítejte v hotelu La Ballerina!


Stejně jako místa mají i domy svou historii. Původní měšťanský dům s několika byty se změnil v hotel s příznačným názvem Fashion Dancing Hotel, vzhledem k blízkosti Tančícího domu a o něco vzdálenější Státní opery. Interiéry tenkrát zdobily fotografie baletek. Když však byly dny hotelu sečteny a přišel se na prostory podívat nový zájemce - současný majitel Alchymist Luxury Group - vykřikl při pohledu na fotografie: "Ooo, Ballerina!!". A bylo jasno. Dům se mu natolik zalíbil, že se v hotelové tradici rozhodl pokračovat, zahrnout ho do svého Alchymist portfolia a ponechat taneční tematiku. Hotel se v roce 2014 dočkal nejen nového jména, ale také lehkého urbanistického designu, se kterým se těší velké oblibě. Fotografiemi baletek v nadživotní velikosti se můžete kochat nadále, a to jak ve společných prostorách hotelu, tak přímo na pokojích.



Hotel disponuje celkem 31 pokoji a apartmány několika kategorií a unikátních stylů. Cenově nejdostupnější jsou deluxe pokoje, laděné do městského stylu. Prostornější pokoje pak hledejte v řadě Ballerina, z nichž dva nesou přízvisko "romantické". Jsou vymalovány Bordeaux barvou a strop a rámy oken jsou zdobeny ornamenty. Pro páry a romantické pobyty ta nejlepší volba! Apartmány hotel nabízí ve dvou variantách - City Suite a Královský pokoj. V Královském pokoji máte navíc k dispozici terasu s výhledem na Pražský hrad a dvě ložnice se samostatnými koupelnami. Stejně tak jako různé styly pokojů nás zaujalo jejich barevné rozlišení po patrech. Prvnímu patru vládne nadčasová kombinace černé, bílé a šedé. Druhému patru vévodí temperamentní červená, vhodná pro romantiky i umělce. Třetí patro zas svou žlutou barvou působí nesmírně harmonicky. V ceně ubytování je vždy zahrnutá snídaně, tedy nehrozí, že byste byli nuceni vyrážet na městské toulky s prázdným žaludkem.



Když je řeč o jídle, rozhodně nesmíte minout hotelovou restauraci San Carlo! "La vera Pizza Napoletana" neboli "skutečná neapolská pizza" vévodí celému menu. Vyrábí se dle tradiční italské receptury z čerstvých surovin. Kromě pizzy můžete ochutnat nejeden pokrm neapolské kuchyně.



Hotel se bezesporu nachází v top lokalitě. S přáteli vyrazte za zábavou do okolních barů a restaurací nebo třeba na Rašínovo nábřeží alias "náplavku". Za pár minut pěšky se dostanete na Karlův most, Václavské náměstí nebo k Národnímu muzeu. Městskou hromadnou dopravou, která je od hotelu skvěle dosažitelná, se dostanete po celé Praze. Pokud přijedete do Prahy autem, můžete využít garáže vedle v ulici. Jen pozor, při objevování krás Prahy v pohodlí vlastního vozu v širším centru města musíte počítat s placeným parkingem.



Hotel si zakládá na osobním a individuálním přístupu ke každému hostu a snaží se vyjít vstříc všem požadavkům a přáním. I proto se do hotelu hosté z mnoha koutů světa opakovaně vracejí. Největší oblibě se hotel těší u hostů z USA, Velké Británie, Nizozemí nebo třeba Belgie, kteří vyznávají jednodušší, ale přitom moderní a lehký styl ubytování.


La Ballerina dokázala skvěle snoubit komfort pětihvězdičkového hotelu s elegancí, nadčasovostí, osobitostí a jedinečností. Věříme, že si hotel zamilujete a získá si vás stejně tak jako nás. 


Arrivederci!


Top 4:

- osobní přístup

- ideální poloha v centru města

- pravá neapolská pizza

- zahrádka do vnitrobloku


Pro hotel můžete hlasovat zde.



bottom of page