top of page

ZA PŘÁTELSKOU ATMOSFÉROU DO HOTELU SENIMO

Ačkoliv jsou v dnešní době hotely převážně zavřené, chtěli bychom zavzpomínat na naši návštěvu do hotelu Senimo. To bylo ještě vše při starém… V deštivém a chladném dni jsme nasedli na vlak Pendolino s jasným cílem – olomoucké hlavní nádraží. Cesta byla příjemná a z Prahy díky rychlovlaku také rychlá a pohodlná. Po příjezdu na Olomouc hl. n. nás přivítal dopolední ruch města, které má svým návštěvníkům rozhodně co nabídnout. Procházka lidskému zdraví nikdy neuškodí, naopak, a tak jsme se vydali pěšky do hotelu Senimo. To je jedna z předností, které může hotel nabídnout – blízkost k hlavním dopravním uzlům města. Pokud tedy hledáte hotel, který se stane Vaším útočištěm například při pracovní cestě, pak je Senimo tou správnou volbou. Pohodlně zde přespíte a dobře se najíte. 



Senimo letos slaví 12 let provozu. Ještě před svým vznikem tu bývala budova hostince Na Špici, která se po celkové rekonstrukci změnila v plně fungující tříhvězdičkový hotel. Hotel se nachází hned vedle Obchodního domu SENIMO. Zajímavostí je, že historie budovy obchodního domu sahá až na konec 19. století, kdy plnila účely aukční haly. Až do začátku druhé světové války se zde obchodovalo s dobytkem, což vysvětluje přítomnost několika velkých vrat. 



Hotel si zakládá na konceptu malého rodinného hotelu. A opravdu, rodinný ráz je všudypřítomný. Hosté si nejvíce chválí vstřícnost personálu, zejména paní recepčních, které Vám ve dne v noci s úsměvem poradí, co a jak. Znají hotel od samého počátku. V hotelu se nachází celkem 28 pokojů s celkovou kapacitou 55 lůžek. Vybrat si můžete ze standardních i nadstandardních pokojů. Všechny jsou vybaveny minibarem, moderními televizory, vysokorychlostním připojením k internetu. Nadstandardní pokoje navíc disponují kávovým a čajovým servisem, vlastním trezorem, šatnou a prostorem navíc. Pokoje jsou vybaveny venkovními žaluziemi. 



Hotelová restaurace se dá rozdělit na dvě části, na menší a větší. Menší nabízí sezení pro 20 osob a lze ji využít pro soukromé účely, aniž by vás rušil šrumec z vedlejší, větší restaurace pro 50 hostů, V případě konání však lze obě místnosti spojit. V teplém počasí je k dispozici venkovní terasa se 70 místy. Podává se zde poctivá česká kuchyně, a tak se nedivíme, že v restauraci potkáte kromě business klientely také „štamgasty“. 



Hotel se stal oblíbeným pro pořádání pracovních setkání, ale rodinných oslav. Pro tyto účely je v hotelu vyhrazen klimatizovaný salónek, který má i vlastní vchod zvenčí a zajišťuje perfektní soukromí. Je vybaven dataprojektorem, flip charterem a veškerou potřebnou technikou pro business účely.


Pobytové balíčky se staly v hotelu Senimo velmi oblíbenými. Jejich součástí je regionální olomoucká karta, kterou můžete získat za 240 Kč. Turistická karta platí 48 hodin na území Olomouce, Střední Moravy a Jeseníků. Zahrnuje mnoho výhod – od dopravy zdarma po regionu přes vstupy do historických objektů jako jsou hrady a zámky v okolí až po čerpání slev na více než 90 místech. To se opravdu vyplatí. 



Při odchodu jsme se ještě zastavili na recepci, kde nás zaujala velká kniha hostů. Při listování jsme zjistili, že si hotel Senimo vybrali jako své zázemí herci a celý štáb filmu Miluji Tě modře. Už jste viděli tento film od režiséra Miloslava Šmídmajera?


Majitelé mají s hotelem mnoho plánů do budoucna. Držíme palce, ať vše vyjde podle představ a těšíme se někdy opět na viděnou!


TOP 4:

- malý a pro své hosty přehledný rodinný hotel

- vstřícný personál

- blízko centra Olomouce

- parkování zdarma před hotelovou budovou



bottom of page