top of page

CESTA JAKO ŽÁDNÁ ZE STA DO FAMILY HOTEL OKOŘ



„Na Okoř je cesta jako žádná ze sta, roubená je stromama…..“. Tuhle trampskou písničku zná snad úplně každý. Zřícenina hradu Okoř dominuje stejnojmenné obci nedaleko Prahy, kterou doporučujeme navštívit „všema deseti“ nejen kvůli kulturnímu a historickému významu. V obci se nachází opravdový hotelový klenot – tříhvězdičkový hotel, který se umístil jak na prvním místě ve své kategorii v Středočeském kraji, ale také se stal absolutním vítězem této kategorie. Family Hotel Okoř byste neměli minout.



Bílá budova s červenými dveřmi a malou předzahrádkou je sice zvenčí nenápadná, ale o to větší ráj najdete uvnitř. Už při prvních krocích se tu budete cítit spíš jako doma než jako v hotelu. Najednou se ocitáme v Provence, chvílemi zas zavzpomínáme na dětská léta strávená s babičkou na chatě. Family Hotel na vás dýchne rodinnou atmosféru.


Hotel poskytuje ubytování celkem pro 27 osob v 11 pokojích a apartmánech. Každý z nich se nese v jiném stylu, jedno mají ale společné – jsou neskutečně útulné. Že se ptáte, jak je tohle možné, dáme vám odpověď. Hotel má štěstí na své česko-francouzské majitele, kteří věnovali hotelu mnoho lásky a péče, díky kterým je hotel takový, jaký je. Věřte nám, že takový soulad designu, detailů a zároveň útulnosti a komfortu byste jinde hledali jen těžko. Paní majitelka zde vše navrhla sama, od interiérů až po zahradu. Naštěstí pro hotel je znát, že má velmi dobrý vkus a cit pro vytvoření prostor, do kterých byste se nejraději přestěhovali na trvalo  Můžete tu okoukat i pár tipů na to, jak dodat svému domovu francouzský elegantní nádech. My jsme rozhodně odjížděli velmi inspirováni a jen jsme přemýšleli, na jakých místech pořídit tak kouzelný nábytek a doplňky, abychom si mohli kousek takového ráje vytvořit i doma.



Zahrada upravená do stylu francouzského parku poskytuje perfektní únik před civilizací. Ostatně právě ona je největším lákadlem hotelu a nedivíme se, že mnoho párů se rozhodlo říct si své „ano“ právě zde. Svatby se tu v létě konají každý víkend. U těch menšího formátu máte zaručené, že personál hotelu udělá první poslední, aby váš den D byl nezapomenutelným a nemuseli jste se o nic starat. Pronajmout si můžete celý objekt pouze pro sebe a svatební hosty ubytovat ve vskutku nevšedním stylu. Pro novomanžele si hotel připravil vlastní separé zahradní Domeček Tiffany, který vás při Vaší ničím nerušené svatební noci zanese do levandulových polí. Pokud zrovna neplánujete svatbu, ale třeba „jen“ seminář či konferenci, opět můžete využít pronájmu celého hotelu, včetně velkého sálu pro 50 lidí. Zahrada jich pak pojme až 120.



Family Hotel Okoř lahodí i na jazyku. V místní restauraci, která je otevřená 7 dní v týdnu, můžete ochutnat českou a mezinárodní kuchyni.  Na výběr máte nespočet druhů nejen francouzských vín. A že nevíte, jaký pokrm si z jídelního lístku vybrat? Zkuste dát na doporučení majitelů – hovězí biftek, grilovaný losos nebo salát s kozím sýrem. Pokud si objekt pronajmete, můžete též na zahradě v altánku grilovat.



Pokud hledáte romantické místo pro významný den nebo se jen chcete někam „zašít“ a alespoň na chvíli si perfektně oddychnout od každodenních povinností, je Family Hotel Okoř tím pravým místem. Věříme, že si hotel zamilujete stejně jako my a necháte na vás dýchnout trochu francouzského šarmu.



TOP 3:

- Útulný hotel

- Osobní přístup

- Francouzská zahrada


bottom of page