top of page

DO VALTIC NEJEN ZA VÍNEM



Hotelů je v České republice mnoho, ale zdaleka ne všechny mají duši. „Něco“ jedinečného, typického, unikátního, „to“, co jinde nenajdete, „to“, co vám utkví v paměti, „to“, co vnukne hotelu život. A právě onu duši jsme nedávno našli. Cesta byla delší, ale vyplatila se. Po třech hodinách jízdy se ocitáme v kraji rozmanitém, nabízejícím úžasné scenérie a výhledy na rozsáhlé vinice. Zdravíme Jihomoravský kraj a míříme do hlavního města vína, do Valtic. 






Valtice mají dlouhou historii. První zmínky pocházejí již z konce 12. století. I nás dnešní cíl má „něco za sebou“, ale dnes byste zub čas hledali jen ztěžka. Hotel Besední dům Valtice byl otevřen v říjnu 2013, po roční náročné kompletní přestavbě a rekonstrukci. Úsilí a dřina majitelů se vyplatily. Se smyslem pro detail vybudovali designový a stylový hotel, který nadchne hosta na první dobrou.



Dostáváme kartičku od hotelového pokoje a míříme se ubytovat. Otevíráme dveře a jsme potěšeny. Pokoj je velmi prostorný a luxusně zařízený. Velká okna poskytují dostatek denního světla, sedačka zas místo pro lenošení. Jsme unešení z nábytku. Poctivé dřevěné noční stolky skvěle ladí se stěnou obloženou dřevem, šedá výmalba zas s velkou a pohodlnou postelí. Koupelna září novotou a čistotou a tlumené tóny lákají ke koupeli. Oceňujeme kosmetiku Nuxe ve znovudoplňovacích nádobách.



Nebyla by to naše tradiční cesta bez prohlídky hotelu. Máme šanci nahlédnout i do jiných pokojů a s příjemným překvapením zjišťujeme, že žádný pokoj není stejný. Nejen rozložením, ale hlavně stylem, jiným nábytkem, jinými detaily. To je přesně ta výjimečnost, kterou tolik milujeme a vyhledáváme. Dva apartmány mají dokonce i prostornou terasu s pohodlným sezením a dnes tolik oblíbeným osvětlením v podobě žárovkového řetězu. Celkem hotel disponuje patnácti pokoji.






Hotelová restaurace je zřízena v prvorepublikovém stylu. V menu najdete převážně české a moravské pokrmy, ale i speciality italské a francouzské kuchyně. U snídaně se můžete těšit na široký výběr sladkých i slaných jídel, čaje mnoha druhů, výběr z několika druhů džusů a samozřejmě dobrou kávu. Vyzdvihujeme maximální snahu hotelu využívat k přípravě pokrmů lokální suroviny. Šéfkuchař restaurace si pečlivě vybírá, z jakých surovin uvaří, a to včetně masa a ryb. Právě pro poctivost je místní restaurace oblíbená nejen mezi hotelovými hosty, ale i lidmi z okolí, kteří se sem rádi vracejí. Navíc každý pátek se v restaurací pořádají klavírní večery. Se skleničkou místního vína se můžete posadit třeba ke krbu a zaposlouchat se do příjemné muziky. My si s panem majitelem připili Pálavou a i když se rozhodně nepovažujeme za znalce, můžeme říct, že víno bylo výborné.


Odpočinout si můžete i v hotelovém wellness, které je otevřeno denně od 10 do 22 hodin. K dispozici je whirlpool, finská sauna, odpočinková místnost a nabídka masáží.



Jednou z největších předností hotelu je personál. Ano, hotelnictví stojí na lidech a v Besedním domě jsou si toho plně vědomi. Hotelový tým vám připraví na míru jakoukoliv akci – firemní pobyt, oslavu narozenin, setkání, teambuilding a dokonce i svatbu. Navíc vám zajistí třeba prohlídku vinného sklepa, prohlídku zámku Valtice či vyjížďku na koních. 



Valtice a okolí nabízejí nespočet možností využití volného času. Určitě navštivte Lednicko-valtický areál, který je zapsaný na Seznam světového kulturního a přírodního dědictví UNESCO. Na nejvýše položeném místě areálu se nachází klasicistní kolonáda Na Reistně. Z jejího ochozu se vám skýtá nádherný výhled na Valticko, ale i na Malé Karpaty. Přímo ve Valticích stojí za návštěvu zámek Valtice a jeho zahrady. Pokud milujete víno, pak zajděte do Salonu vín České republiky. Místo s nezaměnitelným geniem loci v podzemí valtického zámku nabízí stálou expozici českých a moravských vín a navíc mají i degustační programy. 



Neváhejte a zamluvte si pobyt v hotelu Besední dům. Věříme, že budete nadšeni stejně jako my! My děkujeme majitelům i celému týmu za úžasný pobyt a těšíme se brzy na viděnou!


TOP 3:

            - vstřícný personál

            - zrekonstruované designové pokoje

            - lokalita - Valtice a okolí





bottom of page