top of page

FILM A MNOHO DALŠÍHO VE SPA HOTELU THERMAL

Karlovy Vary, založené v roce 1370 českým králem a římským císařem Karlem IV., jsou největším a zároveň nejoblíbenějším českým lázeňským městem. Léčebné síly minerálních pramenů se na Karlovarsku využívá již více než 600 let, avšak historické lázeňské budovy, které ve městě potkáte na každém kroku, pocházejí převážně z 19. století.



S Karlovými Vary je neodmyslitelně spojeno několik věcí. Kromě léčebných pramenů a Becherovky mezi nimi nepopiratelně najdete také Karlovarský filmový festival a Spa Hotel Thermal, které jsou navíc velmi úzce spjaty.



Čtyřhvězdičkový Spa Hotel Thermal nemůžete při své návštěvě Varů a objevování léčivé síly minerálních pramenů minout. Typická budova brutalistního stylu Věry a Vladimíra Machoninových shlíží na hukot lázeňského města a je jakýmsi styčným bodem jeho centra. Jeho historie se začala psát v 60. letech minulého století. Již při prvních náčrtech projektu věděli manželé Machoninovi, že hotel bude sloužit filmovému festivalu, a tak jeden z atributů filmu – filmovou promítačku – přenesli do půdorysu budovy. Hotel se po svém dokončení v roce 1976 stal hlavním dějištěm MFF, který se letos bude konat již po 55. 



V hotelu se můžete ubytovat celoročně. Pokud bychom zabrouzdali do čísel, tak hotel nabízí na 16 patrech celkem 530 lůžek ve 273 pokojích. K dispozici jsou jak jednolůžkové a dvoulůžkové pokoje, tak rozlehlé apartmány. Vybrat si můžete z pokojů s balkonem s výhledem na lázeňskou část Varů nebo z pokojů s francouzskými okny nabízejícími výhled do přilehlého parku. V hotelové restauraci na vás při snídaních, obědech i večeřích čekají bufetové stoly s širokým výběrem teplých a studených pokrmů, převážně české kuchyně, ale i té mezinárodní.



Hosté mohou využít služeb Balneo Wellness Centra s bazénem, vířivkou, Kneippovým chodníkem či třeba kardio zónou a různými druhy saun. Avšak stěžejní jsou zde lázeňské léčebné pobyty. Hotel díky přípojce na léčivé prameny nabízí léčbu pod dohledem vlastních lékařů, fyzioterapeutů a balneologů pro pacienty s onemocněním zažívacího traktu, s metabolickými poruchami a            s pohybovými problémy. 



Hotel svou velikostí přímo vybízí k pořádání kongresových akcí. S celkovou kapacitou více než     2 000 míst se řadí k největším kongresovým hotelům v České republice. K dispozici je 14 sálů a salónků. Největší a nejznámější z nich, Velký sál s 1148 místy, byl uveden do provozu již v roce 1976. Aby byla v sále zajištěna kvalitní akustika, jsou jeho zdi obloženy přírodní břidlicí. Při naší návštěvě jsme byli ve Velkém sále úplně sami a překvapeni jeho velikostí, velkolepostí, velkým pódiem a nekončícími řadami červených a na první pohled pohodlných sedaček jsme zůstali stát jen v němém úžasu.



Hotel toho zažil již hodně a zub času se promítl i zde. Naštěstí hotel momentálně prochází celkovou rekonstrukcí, která by měla být dokončena příští rok. Kromě nových pokojů se můžeme těšit také na znovuotevření bazénového komplexu.



Věhlas hotelu se rozšířil do celého světa. Potkáte tu spíše zahraniční klientelu, pro kterou hotel poskytuje nejen dostatek vyžadovaného komfortu, ale také skvělý výchozí bod pro poznávání města. Karlovy Vary nabízejí dostatek vyžití a při jeho jmenování bychom tu byli dlouho. Nelze nezmínit lázeňské budovy a několik kolonád s nejznámější Vřídelní kolonádou a pramenem Vřídlo. Kdo by rád alespoň na chvilku utekl ruchu města, může se nechat vyvézt lanovkou Diana ke stejnojmenné rozhledně. Odsud uvidíte Karlovy Vary jako na dlani a šum města utichne. Odtud máte několik možností k procházce. Doporučujeme se zastavit na „něco dobrého“ v restauraci Jelení skok, ze které je to už jen pár kroků k vyhlídkovému altánu Kristýna.


Udělejte si výlet do slavného Spa Hotelu Thermal a okuste tak na vlastní kůži noblesní atmosféru tohoto krásného lázeňského města. 



Top 3:

          - kongresové prostory pro více než 2000 osob

          - místo konání Mezinárodního filmového festivalu

          - léčebné lázeňské pobyty pod vedením zkušených lékařů


Pro hotel můžete hlasovat zde.



bottom of page