top of page

HOTEL AMETYST – TRADICE JIŽ OD ROKU 1923

Aktualizováno: 24. 7. 2020



Pražské Vinohrady se vždy považovaly za jednu z nejlepších a nejhezčích čtvrtí. Malebné ulice, impozantní domovní fasády, kavárny i restaurace, blízko centra a přitom úžasný klid. V ulici Jana Masaryka jsme navštívili hotel Ametyst. Nenápadný dům, který byste spíše přešli. O to větší oázu najdete uvnitř.


Hotel Ametyst letos slaví 26. narozeniny svého provozu, ale jeho historie sahá mnohem hlouběji. Již od roku 1923 zde fungoval penzion Ametyst a za tři roky se bude slavit sté výročí! Z knih hostů se dočítáme, jak si čeští i zahraniční hosté meziválečného období pochvalovali tehdejší služby a personál, jak se dobře najedli a vyspali a jak se těší na další návštěvu. Recenze zůstaly do dnešní doby téměř stejné, jen se óda hostů přesunula na internet. 



Ametyst byl jedním z prvních hotelů na Vinohradech. Dnes se můžete nechat ubytovat v jednom z 84 pokojů typu Superior, Executive a Deluxe. Pokoje prošly rekonstrukcí a jsou vybaveny nábytkem na míru. Design pokojů je vskutku harmonický – tóny černé, zelené, šedivé barvy v doprovodu světlého a tmavého dřeva. A ačkoliv jsou pokoje zařízený v moderním duchu, stačí vyhlédnout z okna na fasády prvorepublikových domů a hned na vás dýchne historická atmosféra, kterou má Praha nenapodobitelnou.



Hotel je vhodný pro páry, pro rodiny s dětmi i pro business klientelu. Pokoje jsou vybaveny parketovými podlahami, psacím stolem, LCD televizí, kávovým a čajovým servisem, minibarem, individuálně nastavenou klimatizací a vysokorychlostním internetovým připojením. Navíc, některé pokoje se dají propojit. Pokud přijedete například s dětmi nebo velká rodina, budete mít dostatek soukromí a prostoru. Pokud chcete svůj hotelový relax o trošku povýšit, objednejte si na recepci saunu nebo masáže. V lobby baru můžete ochutnat ze široké nabídky koktejlů a moravských vín anebo si dát domácí zákusek. My si dali štrúdl se šlehačkou, moc dobrý ☺ .




V hotelu naleznete i konferenční prostory s potřebným vybavením až pro 25 osob. Chodby i pokoje Ametystu napovídají, že majitel je fanouškem uměleckým děl. Obrazy českých, bulharských a ruských malířů zdobí celý hotel a navozují příjemnou atmosféru. 







Ametyst má skvělou polohu. Za pár minut chůze jste na stanicích metra Náměstí Míru či I.P. Pavlova, tramvaje jezdí prakticky za rohem. Snadno tak můžete poznávat všechna zákoutí Prahy. Hoteloví řidiči Vás odvezou i na letiště.



Pokud máte cestu do Prahy, ubytujte se v Ametystu. Vybrat si můžete i z pobytových balíčků. Letošní léto a podzim jsou přímo jak dělané pro poznávání krás Prahy. Hlavní dominanty města si užijete bez velkých návalů turistů, dokonce s lepšími cenami. A ty ranní výhledy na probouzející se Prahu si rychle zamilujete ☺ .


TOP 3:

  • lokalita

  • zrekonstruované pokoje

  • pokoje s prostorným balkonem a krásným výhledem

bottom of page