top of page

HOTEL BERG - ROMANTIKA NA BŘEZÍCH MÁCHOVA JEZERA

Aktualizováno: 30. 3. 2020

Byl pozdní večer, první máj,

večerní máj, byl lásky čas.

Hrdliččin zval ku lásce hlas,

kde borový zaváněl háj.



Romantický začátek básně Máj Karla Hynka Máchy je stejně tak romantický jako břehy Máchova jezera samy. Díkybohu dnešní vyprávění je pozitivnější než tragický osud hlavního hrdiny Viléma.


Ke břehům jezera se tentokrát vydáváme ne za koupáním a lenošením na pláži, ale za hotelem Berg, který se v udílení cen Hotel roku 2019 stal absolutním vítězem v kategorii Wellness&Spa. Historie hotelu sahá až do roku 1935. Od té doby prošel hotel několika rekonstrukcemi.


Ubytovat se můžete v různých kategoriích pokojů, všechny však splňují čtyřhvězdičkový standard. Kromě klasických jednolůžkových a dvoulůžkových pokojů jsou k dispozici také dvoulůžkové pokoje s balkonem nebo terasou, dále junior suites nebo klasické apartmány. Pokoje jsou pojmenovány po českých skladatelích. Že je spojitost hotelu Berg s hudbou čistě náhodná? Není. Pan majitel, Tomáš Čermák, je potomkem samotného Antonína Dvořáka a tak je vztah a láska k hudbě více než jasná ☺.



Hotel si získal věhlas mimo jiné pro své wellness, které s celkovou plochou 750 m² patří k těm největším u nás. Je rozdělené na dvě části, na privátní Spa Wellness a    na Wellness Therapy.


Kromě klasických wellness radovánek ve vířivce či sauně si můžete dopřát například netradiční koupele v sodovce, hammam zábaly nebo balneoterapii. V privátní části si můžete dát i něco dobrého k pití v bazénovém baru. Novinkou je Wine Wellness – vinné zábaly, masáže, ale i koupel s přísadou vína! Dle nás velká konkurence pivním procedurám ;-)


Díky ideální poloze v blízkosti Prahy si hotel Berg oblíbila business klientela, která sem jezdí po celý rok. Aktuálně hotel nabízí kongresovou halu pro 85 osob, avšak v blízké budoucnosti se plánuje velké rozšíření.



Další velkou předností hotelu je hotelová restaurace. V menu byste našli jak klasické české pokrmy, tak i středomořskou kuchyni s hlavním zaměřením na italská jídla. My jsme v chladném počasí zvolili husí vývar a byl opravdu vynikající. Taková polévka vás postaví na nohy. Mimo chutné pokrmy byste ale v hotelu našli ještě jednu unikátnost, a sice sbírku 13 tisíc lahví vín v místní vinotéce. Pan majitel je dokonce profesionální sommelier a tak máte jistotu, že pokud si tu dáte skleničku (i dvě), bude se jednat o prvotřídní víno v náležité kvalitě.



Staré Splavy a okolí Máchova jezera přímo vybízejí k mnoha aktivitám. V létě plně využijete potenciál rozsáhlé vodní plochy. Kromě koupání si můžete zapůjčit šlapadla nebo lodičky a objevovat romantická zákoutí jezerních břehů. Ti odvážnější z vás, co by rádi kapku adrenalinu, jistě ocení možnost jachtingu a windsurfingu. Malebná příroda je také ideální na pěší či cykloturistiku, ale třeba i na vyjížďky na koni. Ač tu v hlavní sezóně může být trochu rušno, v mimosezóně je tu parádní klídek.


Tak neváhejte a zamluvte si pobyt v hotelu Berg, který se pravidelně umisťuje na předních pozicích udílení cen Hotel roku.



TOP 3:

- Bohaté wellness služby na ploše 750 m²

- Výborné pokrmy v hotelové restauraci

- Vinotéka s 13 tisíci lahvemi nejlepšího vína z celého světa

bottom of page