top of page

HOTEL BON - NA TÚRU I NA LYŽE

Aktualizováno: 21. 11. 2019



Milujeme hory. Hory v zimě, hory v létě, hory kdykoliv. A proto nás velmi potěšilo, když jsme se v druhé polovině září mohli vydat do našich oblíbených „Jizerek“.


V Tanvaldu nás čekalo milé setkání, a sice v hotelu Bon. Ano, generace 30+ zbystří. Název není ledajaký. Dříve ve stejné budově fungoval hotel s názvem Tuzex. Stávající majitelé – dva bratři - tak měli s novým názvem svého hotelu jasno – Bon. Majitelé hotelu jsou renesanční lidé, kteří jsou úspěšní v mnoha oborech a hotel Bon je jejich dalším “dítětem” které vedou s láskou, ale také pevnou rukou a velmi jim záleží na tom, aby každý host odjížděl spokojen a hotel i hotelová restaurace byly oblíbenými a často navštěvovanými místy.


Hotel prošel dvouletou celkovou rekonstrukcí a letos se těší pátému roku provozu. Jak říkají majitelé, hotel měl i ve svém začátku štěstí na dobrý personál, včetně skvělého kuchaře, což můžeme z vlastní zkušenosti potvrdit. Místní kuchyně se nese v moderním duchu a zakládá si na čerstvých surovinách. Polotovary tu nenajdete. Specialitou je příprava pokrmů metodou sous-vide. My ochutnali takto připravené kuřecí supreme se šťouchanými brambory a moc nám chutnalo :). Ubytovaní hosté se mohou těšit jak na polopenzi, tak výběr a la carte. Že byste chtěli nakouknout kuchaři pod pokličku? Můžete! Hotelová kuchyně je záměrně otevřená a hosté tak mohou nahlédnout, s jakou péčí (a čistotou!) jsou jejich pokrmy připravovány.



Ubytovat se můžete ve dvou typech pokojů – Standard a Comfort. Pokoje jsou útulné, laděné do příjemných barev a hlavně, jsou prostorné, což je u hotelových pokojů veliké plus. Nábytek si majitelé nechali vyrobit přímo na míru, pro účely hotelu. Na své si tu přijdou hlavně páry všech věkových kategorií, pro které hotel připravil velice zajímavé pobytové balíčky. Vzhledem k velké kapacitě hotelu (89 lůžek) je hotel vhodný i pro firemní akce a večírky. Pro firemní účely, ale třeba i svatby slouží velký salonek se 45 místy. Důkazem toho, že hotel Bon je tou správnou volbou může být i fakt, že se tu ubytovali herci a členové filmového štábu při natáčení pohádky Svatojánský věneček.



Hotel Bon má velmi strategickou polohu. Lyžaři jistě ocení, že hotel Bon je vzdálen pouhých šest kilometrů od lyžařského centra Tanvaldský Špičák a je tak vůbec nejbližším hotelem k tomuto středisku. Doporučujeme navštívit osadu Jizerku, nedaleký Harrachov, zoo v Liberci, Jablonec nad Nisou, známý pro výrobu skla a bižuterie nebo třeba Český ráj.  Ať už Bon navštívíte v létě nebo zimě, určitě oceníte privátní wellness s vířivkou a saunou a masérnu. V hotelu také najdete dvě bowlingové dráhy a půjčovnu elektrokol.



Jestliže chcete objevovat krásy Jizerských hor, víte, kde se ubytovat. Zárukou je kvalitní ubytování s poctivou kuchyní a milý personál, který se těší na vaši návštěvu.


TOP 6:

-  strategická a klidná lokalita

-  moderní kuchyně

-  nábytek vyráběný na zakázku

-  celý objekt po rekonstrukci

-  privátní wellness

-  dvě bowlingové dráhy


Pro hotel můžete hlasovat zde.

bottom of page