top of page

HOTEL INTERCONTINENTAL PRAGUE - PĚTIHVĚZDIČKOVÝ KLENOT BRUTALISMU

V srdci hlavního města, na konci ulice plné luxusu, stojí jeden z největších klenotů brutalistní architektury v České republice. Ikonický a celosvětově proslulý hotel InterContinental, který svobodně vystupuje z kulis historického centra a sebevědomě hledí na panoramata stověžaté Prahy a kochá se vznešeným proudem řeky Vltavy.



Architekturu hotelu InterContinental musíte buď milovat, či nenávidět. Žádnou míň emotivní reakci si zkrátka nezaslouží. My jsme si InterContinental zamilovali na první pohled a pocity, které v nás po celou dobu naší návštěvy vyvolával, nelze vystihnout jinak než slovem dokonalost.

Skvělý servis, usměvavý a maximálně vstřícný personál, velkolepé prostory a všudypřítomný pocit luxusu. Hotel postavený v roce 1974 podle návrhu architekta Karla Filsáka je, a vždy bude, jednou z dominant Prahy. Uvnitř hotelu naleznete tolik uměleckých děl a užitného designu, že byste si snadno mohli myslet, že se nacházíte v galerii moderního umění. Všudypřítomný boj západního stylu proti šedí socialismu je natolik do očí bijící, že není vůbec k podivu, že hotel InterContinental naprosto suverénně obstojí ve srovnání s jakýmkoliv jiným, v současném tisíciletí vybudovaném hotelu.



Všichni zaměstnanci, které v InterContinentalu potkáte, jsou si vědomi toho, že pracují v hotelu, jenž opravdu dbá o maximální komfort svých hostů. Ať jste prezident, slavná filmová hvězda nebo si jen rádi dopřáváte pocit, že jste na místě, kde o vás dokáží pečovat s láskou a maximální starostlivostí, věřte, že v hotelu InterContinental splní všechna vaše přání a to i ta, se kterými jste se ještě nikomu nesvěřili.

Hotel disponuje 372 prostornými pokoji, včetně 32 apartmánů. Výhledy z pokojů na řeku, zahradu či město lahodí oku a zvou k objevování historického centra, procházkám po nábřeží nebo relaxaci v obklopení zelení v blízkém parku na Letné. Předtím než vyrazíte, vychutnejte si lahodnou snídani v restauraci Primátor, zrenovované v roce 2012 s kapacitou 210 osob. Široký výběr teplých i studených jídel, zákusků, čerstvých lisovaných šťáv, kavy a čajů jsou pětihvězdičkovým standardem. Velice příjemným bonusem je nabídka Asijského koutku. Nezapomeňte si také osladit čaj medem, který pochází od včel, které se nachází přímo na střeše hotelu. Příjemný start nového dne zaručen.



Pokud patříte mezi milovníky dobrého jídla, nesmíte si nechat ujít večeři v restauraci Zlatá Praha v nejvyšším 9. patře hotelu. Gastronomický zážitek a nádherný výhled na město splní i ty nejvyšší očekávání. Každou neděli si můžete užít nezapomenutelný brunch s přáteli. Prostory restaurace Zlatá Prahy si můžete zarezervovat i na privátní akce nebo svatby.

Pokud si po náročném dni budete chtít odpočinout, určitě doporučujeme navštívit Health Club & Spa. Zaplavete si v bazénu se slanou vodou, zrelaxujete v jacuzzi nebo načerpáte novou energii v sauně či při masáži. Pokud se budete chtit protáhnout, nebo splnit svůj cvičební plán, určitě nevynechte návštěvu plně vybaveného moderního fitness. Hotelový hosté mají vstup do Health Club & Spa zcela zdarma.



Pokud chcete uspořádat dokonalou konferenci nebo zapůsobit na svého obchodního partnera, hotel InterContanintal vám nabídne více než 1700 metrů čtverečních univerzální konferenční plochy. Ať už si vyberete místnosti v přízemí hotelu nebo v nejvyšším patře, ve všech 14 prostorách očekávejte nejvyšší standard služeb. V hotelu InterContinental to ani jinak neumí a tak nám bylo potěšením předat zástupcům hotelu ocenění absolutní vítěz categorie Congress Hotel roku 2019.



TOP 6:

- architektura a design

- Health Club & Spa

- bohaté snídaně, vlastní med a Asijský koutek

- restaurace Zlatá Praha

- umístění v srdci Prahy

- více než 1700 metrů čtvrerčních konferenční plochy



bottom of page