top of page

“S ANDĚLSKOU PÉČÍ” V KARLSBAD GRANDE MADONNA

Aktualizováno: 20. 7. 2020



Za teplého červnového odpoledne jsme se procházeli ulicemi Karlových Varů. Jinak rušné město plné turistů vychutnávajících si atmosféru lázeňského města se ponořilo do neobvyklého, ale příjemného klidu. S lehkým vánkem ve vlasech jsme se vydali ulicí Moravská, táhnoucí se východozápadním směrem, mírně z kopce. Téměř na jejím konci naleznete dvě dominanty. Římskokatolický kostel svaté Máří Magdáleny, navržené Kiliánem Ignácem Dietzenhoferem v 18. století a světe div se, obraz Sixtinské Madony od Rafaela Santiho, italského renesančního malíře, zasazeného do rámu z dvanáctikarátového zlata. A zde začíná náš příběh.




Impozantní replika světoznámého uměleckého díla zasazená do zlatého rámu nejen působivě vévodí celé budově, ale vdechla duši hotelu KARLSBAD GRANDE MADONNA. Čtyřhvězdičkový lázeňský hotel KARLSBAD GRANDE MADONNA se nachází v samotné historické části a lázeňské zóně Karlových Varů, pouhých 100 metrů od pramene Vřídlo o teplotě 72°C. Díky ideální poloze hotelu máte karlovarské léčivé prameny i nádherné kolonády na dosah ruky. Že o Vás bude andělsky postaráno potvrzuje fakt, že hotel je certifikované nestátní zdravotnické zařízení a dokonce jako první hotel v Karlových Varech získal mezinárodní certifikaci EuropeSpa Med- certifikát kvality určený pro lázeňské a wellness hotely. Hotel KARLSBAD GRANDE MADONNA splnil 1500 přísných kritérií pro získání zlaté úrovně certifikace.



Hotel disponuje 54 pokoji (jednolůžkové, dvoulůžkové, třílůžkové, apartmány) v kategorii DELUXE. Všechny pokoje jsou velmi prostorné, s LCD satelitní televizí, telefonem, internetem, minibarem, koupelnou s vanou a fénem a díky elegantnímu a harmonickému nábytku i dekoracím se tu budete cítit vskutku příjemně. Zaujaly nás pokoje s arkýřem o rozloze 45 m2 a s výhledem na přilehlý kostel. Pokoje jsou navíc vybaveny květinovou výzdobou a velkým lůžkem o šířce 2 m. Hotel disponuje i depandancí. Plně vybavené Apartmány Festival jsou vzdáleny jen 200 m od hlavní hotelové budovy a nabízejí dostatek soukromí a pohodlí. Hosté apartmánů mohou využívat všechny služby hotelu KARLSBAD GRANDE MADONNA, ale zároveň jsou ideální volbou například pro rodiny s dětmi, které ocení možnost si kdykoliv uvařit ve vlastní kuchyňce.



Jednoznačnou předností hotelu je bezesporu balneologické lázeňské centrum, umístěné netradičně v posledních dvou patrech hotelové budovy. Kromě dostatku denního světla je zajištěn přívod minerální vody z pramene Vřídlo o teplotě 72°C, a to přímo k samotným koupacím vanám! Léčivé účinky karlovarské minerální vody jsou blahodárné nejen k vnějšímu užití v podobě koupelí, ale i k vnitřnímu. Pitné kúry odjakživa představují nejvýznamnější část karlovarské lázeňské léčby. Karlovarská termální minerální voda léčebně působí na trávicí trakt, podporuje čištění organismu, zlepšuje imunitu i metabolismus a pozitivně se odráží na pohybovém ústrojí. V rámci léčebných pobytů v KARSLBAD GRANDE MADONNA Vám lékař při vstupní lékařské prohlídce naordinuje objem a četnost konzumace. Pije se z tradičních lázeňských pohárků. Díky násoskům nebo chcete-li náustkům je zajištěna pomalá konzumace po malých doušcích a první léčebné účinky se dostavují již při vstřebávání minerálů skrze ústní sliznici. Věděli jste, že lázeňské pohárky mají svůj původ v Čechách už v 16. století?




Nabízené procedury se dají rozdělit na 4 části - vodoléčba (koupele), fyzikální léčba (magnetoterapie, lymfodrenáž, zábaly, obklady či suchá CO2 aj.), masáže a speciální procedury. Z posledně zmíněných nelze nezmínit čokoterapie (milovníci čokolády zajásají) a xenonovou terapii. Inhalace xenonu - vzácného plynu - se v současné době provádí jen v České republice (konkrétně v Praze a Karlových Varech), ve Švýcarsku a Rusku. Hotel KALRSBAD GRANDE MADONNA získal v roce 2019 výhradní práva k otevření a provozování centra pro xenonovu terapii. Vědeckými a lékařskými kruhy je dokázáno, že inhalace xenonu obnovuje normální fungování nervového systému (například zmírňuje bolesti hlavy a migrény), zlepšuje přívod krve do mozku, jater a ledvin, pomáhá při léčbě trávicího traktu a dokonce omlazuje! O účincích xenonu bychom zde mohli dlouze básnit. Nejlepší je si léčbu vyzkoušet. Pacienti absolvují ideálně pět dnů po sobě několik 25minutových inhalací. Výhodou je, že xenon nemá žádné vedlejší účinky. 



V hotelu se o Vás postarají “s andělskou péčí”. Máte specifické přání? Neváhejte se zeptat, personál je tu pro Vás. Pro děti Vám zapůjčí hračky, pro příznivce nordic walkingu zas zdarma turistické hole. Chtěli byste v hotelu oslavit své narozeniny? Není problém. Hotel je na takové situace plně připraven a má dokonce vlastní cukrárnu. Osobně jsme domácí zákusky ochutnali a s kávičkou jsou tak skvělou tečkou po výborném obědě. 



Pokud jezdíte do Karlových Varů opakovaně či si zkrátka hotel KARSLABD GRANDE MADONNA při své první návštěvě zamilujete, určitě se neváhejte stát součástí KGM Guest Clubu. Hotel nabízí dvojí úroveň členství - stříbrnou již od 3. návštěvy a zlatou od 5.návštěvy. Odměnou je pro Vás plná péče a pozornost Guest Managera nebo například i jedna až dvě procedury zdarma a dokonce i upgrade pokoje!



Velice oceňujeme, že hotel dbá nejen na špičkové ubytování svých hostů, ale i na kvalitní náplň volného času. V hotelu si můžete objednat individuální a skupinové exkurze jak v létě, tak zimě. Návštěva dominant Karlovarska, ale i zahraničních cílů jsou jen střípkem nabídky cestovní agentury Travel Agency Astra, jež patří úžasné paní majitelce hotelu KARLSBAD GRANDE MADONNA, paní Heleně Jungmanové. 


Už máte zamluvený svůj pobyt v KARSLBAD GRANDE MADONNA? My se těšíme na další návštěvu a přejeme hotelu mnoho úspěchů a spokojených hostů.


TOP 3:

- individuální a profesionální přístup

- poloha - pouhých 100 m od pramene Vřídlo

- xenonová terapie


Detailní informace o hotelu můžete najít zde.




bottom of page