top of page

TOP HOTEL PRAHA - VŠE POD JEDNOU STŘECHOU

Aktualizováno: 10. 10. 2019



Že se největší kongresový hotel v Evropě nachází v Praze, byste asi jen tak neuhádli. A přeci je tomu tak! Na pražském Chodově, nenápadně schovaný mimo hlavní tahy, se na ploše devíti hektarů rozléhá komplex několika budov – TOP HOTEL PRAHA. Hotel je obklopen japonskou zahradou, ve které rostou sakury. Zejména na jaře jsou pastvou pro oči.



Pokud Top Hotel Praha neznáte, asi vás první vstup ohromí, možná i trošku zmate. Na první pohled nevíte, zda jste v hotelu, galerii nebo obchodním centru. S nadsázkou lze říci „město ve městě“. Jsme si však jisté, že postavit hotel se záměrem „vše pod jednou střechou“ se vyplatilo. Suchou nohou se dostanete všude – od pokoje přes wellness, casino i bowling až do restaurace. Nuda tu, zdá se, nehrozí. Interiéry se nesou ve znamení zlaté a bordeaux barvy. Dodávají tak všemu zajímavý a luxusní punc. Na recepci vás kromě milých recepčních přivítá jeden unikát v České republice, a sice onyxové desky. Tento polodrahokam pochází z Nepálu. Nikde jinde v České republice nenajdete onyxovou výzdobu v tak velkém formátu jako je tomu právě v Top Hotelu Praha. Tento netradiční materiál můžete kromě recepce obdivovat i v hotelové restauraci.



Top Hotel Praha nabízí 5 velkých sálů a 16 salónků. Největší ze sálů, s příznačným názvem Top Congress Hall, se může pyšnit rozlohou 1400 m² a kapacitou až 2000 osob! Hotel je připraven i na velký příliv turistů. Více než 800 pokojů s 2300 lůžky je na české poměry celkem unikátní. A co si „budem“, parkování pro 1000 vozů jen tak nějaký hotel opravdu nemá. Nebo je libo heliport? Máte ho mít :-).



Snad každý chce při návštěvě hotelu zažít nějaký zajímavý gurmánský zážitek. Zde se vám ho dostane, a to dokonce pětinásobně! V pěti místních restauracích rozličných druhů si pochutnáte jak na české, tak mezinárodní kuchyni. Jednoznačně nás zaujala restaurace s příznačným názvem Touch of India. Vcházíme dovnitř a ocitáme se v rozlehlé, ale překvapivě útulné místnosti s tlumenými světly a soškami Buddhy. Lahoda nejen na talíři, ale i na mysli! Moderním výtahem se vydáváme do nejvyššího patra a jsme ohromeny. Přivítá nás privátní restaurace Bohemia Top Restaurant a Prahu odsud vidíme jako na dlani. Ne nadarmo se říká, že je Praha jedno z nejkrásnějších měst na světě. Zde se o tom při skvělé a bohaté snídani s panoramatickým výhledem můžete přesvědčit.



Místní kuchaři jsou opravdovými umělci. Nejenže vám na talíři vykouzlí pokrm, který, jak se říká, chutná i očima, ale jsou mistři v carvingu. Za vyřezávání ornamentů jak do ovoce, tak třeba sýrů, si vysloužili uznání a ocenění v několika mezinárodních soutěžích.


Za zmínku stojí hotelové wellness. Místní krytý bazén ala římské lázně vás přenese do dob dávno minulých. Kromě koupání doporučujeme zajít také na thajskou masáž, kterou provádějí šikovné Thajky!



Pokud organizujete konferenci či kongres, chcete mít k dispozici kvalitní služby a rádi byste využili skvělou pověst matičky Prahy jako jednoho z nejlepších kongresových míst na světě, neváhejte a vydejte se do Top Hotelu Praha. Věříme, že budete spokojeni!



TOP 3:

- kongresové služby světového formátu

- největší onyxové desky v České republice

- vše pod jednou střechou


Pro hotel můžete hlasovat zde.

bottom of page