top of page

VIENNA HOUSE EASY PILSEN – KRÁL KONGRESOVÝCH HOTELŮ PRO ROK 2020

Aktualizováno: 17. 11. 2020



Když jsme dostali pozvání do plzeňského čtyřhvězdičkového hotelu Vienna House Easy Pilsen, absolutního vítěze Hotelu roku 2020 v kategorii Congress, nemohli jsme odmítnout. Natěšení s vidinou příjemně stráveného víkendu ve stylovém hotelu jsme v horkém letním dni vyrazili vstříc našemu pobytu.



Do hotelu jsme dorazili zhruba po hodinové cestě z Prahy, zvědaví, jak to vlastně u nejoblíbenějšího kongresového hotelu v České republice vypadá. Na recepci dostáváme kartičku od pokoje a vydáváme se výtahem do 4. patra, ve kterém se nacházejí pokoje Executive. 


Po otevření pokoje č. 410 jsme se nestačili divit. V úžasu jsme v úžasu obdivovali překvapení, které si pro nás tým Vienna House Easy Pilsen připravil. Po levé straně byla velká zrcadla, na nichž vedle milého přivítání byli osobně podepsáni členové hotelového týmu. Na stole opodál byl připraven nádherný dort a chlazená zázvorová limonáda. Výjimečnější a osobnější přivítání jsme si nemohli přát. Nikdy se nám nic podobného nestalo a zřejmě už ani nestane. Jedinečný moment, na který jen tak nezapomene. DĚKUJEME!



Ale zpět k pokoji. Náš pokoj byl prostorný. Kromě velké postele (a po dvou nocích musíme konstatovat i velmi pohodlné!) byl k dispozici stůl, skříň, minibar, čajový servis a KÁVOVAR s výběrem několika druhů kávy. Bez kávy ani ránu, a tak jsme si s chutí připravili šálek. Kávička a dort, ideální odpoledne ☺ Čekali tu na nás ale i krásné dárky – med z vlastních včelínů na hotelové střeše či praktická červená síťovka s hotelovým logem. Musíme uznat, že si hotel své hosty hýčká a my jsme nebyli výjimkou.



Vienna House Easy Pilsen je (jak už název napovídá) jedním z hotelů známého řetězce Vienna House, který má hotely po celém světě a nadále expanduje. Řetězec má několik odnoží nebo chcete-li konceptů. „Easy“ je jedním z nich. Odlehčený, a přesto velmi stylový nadčasový design, vzdušné prostory, lobby s dostatkem míst pro menší setkání či neformální business jednání, rozsáhlé možnosti a varianty kongresových sálů a místností, dostupnost veškerých digitálních služeb a v neposlední řadě fenomenální snídaně domácího typu a nechybí ani bar, na kterém si večer můžete dát dobrý drink a posedět.



Hotel disponuje celkem 144 pokoji a apartmá ve 3 kategoriích – Superior, Executive a Apartmá. Samozřejmostí jsou pokoje bezbariérové. Pokoje v kategorii Executive nabízejí mnoho výhod. Moc se nám líbil Executive lounge – vyjedete do svého patra a cestou k pokojům si můžete vzít občerstvení dle libosti a posedět s krásným výhledem na Plzeň. Zejména západy slunce zde stojí za to a s drinkem z místního baru si můžete udělat příjemný večer. Až půjdete hotelovým lobby, možná si všimnete malého vozíčku s kytičkami v květináči. Kytičku si můžete zapůjčit a oživit si váš hotelový pokoj. Super nápad!




Na co se vždy moc těšíme, jsou hotelové snídaně. Milujeme je a nedáme na ně dopustit. Co lépe dokáže nastartovat den než vynikající jídlo, které nejen chutná, ale je i hezky naservírované. Přesně to je případ Vienna House Easy Pilsen a hotelové restaurace Sun Grill. Z bohaté nabídky teplé i studené kuchyně jsme nevěděli, co si vybrat dřív, a tak jsme ochutnali od slaného až po sladké. Všechny potraviny byly čerstvé a výborné. Měli i velký výběr müsli, oříšků a ovoce, tedy skvělá varianta pro ty, kteří si drží linii. My, hříšníci, se ale raději vrhli po koblihách ☺.



Je vidět, že v hotelu dbají na způsob servírování. Teplé pokrmy jsou uchovávány pod pokličkou v keramických dózách, volská oka zas například pod lampičkou. Pečivo v ošatkách, ze čtyř  druhů džusů si můžete vybrat zas u speciální samodoplňovací stanice. Může se zdát, že to jsou drobnosti, ale v celkovém vnímání to je zážitek. Ne každý hotel si dává tak záležet na estetické stránku stejně jako na stránce praktické a čistě užitkové. A když jsme u jídla a pití, musíme zmínit těstovinová brčka. Namísto plastových či papírových brček dostanete do svého pití brčko v podobě dlouhého makarónu. Výhodou je dlouhá výdrž (zvláště oproti papírovým) a netradiční styl. Navíc, brčko si zkrátíte (rozuměj ulomíte) na požadovanou délku. Kéž by takové eco friendly řešení zavedli všude… A až budete mít černé svědomí, že jste toho v hotelu snědli nějak moc, zajděte do hotelového fitness, do kterého mají hoteloví hosté vstup zdarma.


Hotel je plně připraven na pořádání velkých i menších akcí. Nabízí 7 konferenčních místností o celkové rozloze 386 m², kapacitou až 400 osob a navíc denním světlem. Systém místností je opravdu vychytaný. Sály typu Opal (s označením A, B, C, D) jsou velmi prostorné a dají se libovolně spojit dohromady. Menší sály Safir a Topaz nabízejí prostor pro menší jednání. Nejvíce nás zaujal sál Smaragd, který působí spíše jako obývák. Barevně a neformálně vybaven, to je přesně náš styl. Věříme, že zde se vymýšlejí ty nejlepší nápady! Pokud se v hotelu rozhodnete uspořádat firemní akci, věřte, že se o Vás i Vaše hosty královsky postarají a poskytnou vše, co budete potřebovat. V hotelu ví, že coffee breaky nejsou jen o chlebíčcích. Je libo filet z Mahi Mahi s grilovanými paprikami a olivami anebo raději pomalu taženou krkovici v pepřové omáčce? Mají Vaši hosté chuť na kokosovou pěnu s drcenými mandlemi anebo spíše na panna cottu s ovocem? Ve Vienna House si vybere úplně každý a Vy jednoznačně s tímhle menu u svých business partnerů zabodujete. Doporučujeme se v hotelu poptat po konferenčních balíčcích, kterých je na výběr mnoho a pomohou Vám snadněji poskládat celou akci. Technické vybavení a navazující služby jsou opravdu špičkové. V hotelu sledují nejnovější technologické trendy, díky čemuž máte jistotu hladkého průběhu akce (co se technické stránky týče ☺ …).



Poloha hotelu je vskutku ideální. Kousek od centra města, minutu od vlakového nádraží a navíc přímo naproti pivovaru Plzeňský prazdroj. Pokud jste v plzeňském pivovaru ještě nikdy nebyli, určitě si zamluvte místo na prohlídce. Stojí to za to. Podíváte se do historických sklepů, nakouknete do výroby i plničky. Třešničkou na dortu je ochutnávka nefiltrovaného a nepasterizovaného ležáku, který kromě pivovaru točí už jen v šenku Na Parkánu. Kromě piva ale Plzeň nabízí spoustu aktivit. My jsme se rozhodli toulat městem, poznávat zapadlé uličky a dobré podniky. Mnoho lidí nám doporučovalo DELISH Burger. Zde si musíte zamluvit stůl předem, „na blind“ to nemusí vždy úplně vyjít. Burgery jsou výborné, jedny z nejlepších, které jsme kdy ochutnali a s radostí tak doporučujeme dále. Kdo máte rádi například indickou kuchyni, jednoznačně doporučujeme restauraci Everest. Exteriér domu, ve kterém se restaurace nachází, není úplně výstavní a spíše byste rychle prošli okolo, ale věřte, že uvnitř se nachází top podnik s výbornými indickými jídly. Nejlepší pizzu pak prý dělají v pizzerii Da Pietro ve Smetanových sadech. Se stolem, tipujeme, to bude stejné jako v DELISH Burger. Návštěvu jsme sice nestihli, ale na příští návštěvě Plzně určitě zajdeme.


Náš pobyt byl úžasný a děkujeme za pozvání! Pokud vyrazíte do Plzně, hotel Vienna House Easy Pilsen je nejlepší volba a moc rádi jej doporučíme. Vyzdvihujeme stylové interiéry, individuální přístup a příjemný koncept, díky kterému se hotelu úspěšně daří v boji s konkurencí. Není divu, že se hotel stal absolutně nejoblíbenějším kongresovým hotelem pro rok 2020! Přejeme mnoho úspěchů a těšíme se na další zážitky pod střechou Vienna House! 


















TOP 5:

            - kongresové služby světového formátu

            - individuální přístup

            - výborná kuchyně

            - skvělá lokalita 

            - moderní hotel, designové prvky



bottom of page