top of page

VYPNĚTE A RELAXUJTE. KDE? PŘECI V ČELADNÉ.

Aktualizováno: 15. 8. 2019


Cesta z Prahy byla dlouhá, ale přeci jen po několika hodinách cesty přijíždíme do malebné vesničky Čeladná, na jejíž samotném konci, uprostřed lesů, se vynořuje na první pohled unikátní ubytovací resort – Horský hotel Čeladenka****. Kam jen oko dohlédne, spatří nádhernou přírodu Beskyd. Na mysli nám ihned přicházejí slova jako „pohoda“, „relax“. Čeladenka se zdá být tím pravým místem, kde můžete (jak se říká) doslova „vypnout“. Nebojte se, jste v těch správných rukách.


Setkáváme se s panem ředitelem, Lukášem Martiniskem, který nám ochotně představuje Čeladenku od A až do Z. Z poutavého vyprávění je nám hned jasné, že Čeladenka je výjimečná hned v několika směrech.


Svému vzniku vděčí Čeladenka panu JUDr. Jaroslavu Lorkovi. Ten v místě dnešní hotelové budovy vystavil v roce 1932 rekreační sídlo, určené pro svou rodinu a přátele. Po dvou letech stavby byla tzv. Lorkova vila připravena k užívání. Bohužel, osudný rok 1948 zastihl i ji a z pohodového prázdninového střediska se stalo sídlo Krajského výboru KSČ. Ten zde časem přistavil restauraci a ubytovací zařízení, včetně malého koupaliště. Vila tak byla přeměněna na hotel, sloužící k rekreaci členů KSČ a jejich rodin. V 90. letech byla vila navrácena Lorkovým potomkům. Později se vila dostala pod křídla cestovní kanceláře Kovotour Plus. Dnes již známky starých časů moc nepoznáte, hotel byl kompletně zrekonstruován. Historický přehled od založení až po současnost si každý host může přečíst hned při vstupu do hotelu.



Horský hotel Čeladenka**** je poměrně velký komplex, sestávající z hlavní hotelové budovy, kde naleznete též restauraci, dále ze sedmi apartmánových a tří horských domů. Každý z domů nese název po jednom z beskydských vrcholů. Horské domy jsou pak pojmenovány po těch nejvyšších vrcholech v Beskydech – Lysá hora, Smrk a Kněhyně (sídlo Rehabilitačního centra Čeladenka).  Celý resort je laděný do příjemného designu, vycházejícího z přírodních prvků a materiálů (dřevo, kámen). Přírodní tóny vytvářejí harmonii mezi nádhernou beskydskou přírodou a hotelovým zázemím. V duchu přírody je laděn i dětský koutek. Dětem jsou k dispozici dřevěné hračky místní výroby, které vyvolají úsměv na tváři nejednomu dospělému návštěvníkovi, evokující vzpomínky na své vlastní dětství.


Čeladenka je ideálním místem pro všechny věkové kategorie. Vhodnou volbou pro rodiny s dětmi jsou již zmíněné apartmánové domy, které poskytují ničím nerušené soukromí a zároveň dostatek prostoru pro hraní a vyžití našich malých ratolestí. Větším skupinám, které preferují klid, ale zároveň hotelový standard, jsou nejlepší volbou horské domy. Starší i mladší páry budou jistě s radostí ubytovány v hlavní hotelové budově, která je dominantou celého resortu. Na terasách a balkonech se vám naskytne krásný pohled do krajiny. Kdo by se nechtěl probouzet s takovým výhledem?

Velmi nás zaujala mobilní televizní stěna, díky které můžete své oblíbené pořady sledovat jak z pohodlí postele na jedné straně, tak ze stylového gauče s polštářky na straně druhé. Romantické pobyty, včetně večeře při svíčkách a privátním wellness, se tu těší velké oblíbenosti. Není divu… Díky romantické atmosféře se hotel stal vyhledávaným a oblíbeným místem pro nastávající manžele, aby si zde řekli své „ano“. Od jara do podzimu se tu konají svatby jak komorního charakteru, tak ty o více než dvou stech hostů. Na své si přijdou i firmy. Konferenční sál o celkové kapacitě 90 míst poskytne perfektní zázemí pro pořádání seminářů a konferencí.

Nebyl by to správný hotel, kdyby neměl prvotřídní gastronomii. V jídelním lístku naleznete především české pokrmy. Velice oceňujeme, že kuchaři využívají suroviny od lokálních farmářů, a podporují tak místní ekonomiku. Navíc, pokud k pokrmům preferujete pít čistou vodu, neváhejte a objednejte si džbánek s vodou z místního pramene. Chuť je opravdu vynikající! Další raritou je pečení vlastního chleba, který si můžete vychutnat nejen při snídani.


Jednoznačně nesmíte odjet z Čeladenky, aniž byste vyzkoušeli místní Lesní lázně! Můžete se ohřát v klasické finské sauně nebo infrasauně, využít velkou nabídku masáží či dopřát unaveným chodidlům po dlouhém dni na Kneippově chodníku. Součástí je též vířivka. Relaxovat můžete na terase s výhledem do lesa, kde teče horský potok. Prý k němu občas zavítají jeleni. Součástí horského komplexu je zdravotnické zařízení, ve kterém vám profesionálové v oborech fyzioterapie a rehabilitace zajistí okamžitou a kvalitní péči. Na spojení wellness, zdravotnických služeb a hotelové rekreace je Čeladenka právem hrdá. To opravdu jinde nenajdete.


Na Čeladence se nudit určitě nebudete. Kromě rozsáhlého výběru hotelových služeb je Čeladenka ideálním výchozím místem pro pěší túry i cyklovýlety. Vydejte se na Lysou horu či Pustevny. Pro milovníky kultury a historie doporučujeme navštívit hrady Hukvaldy a Štramberk, skanzen v Rožnově pod Radhoštěm nebo Regionální muzeum v Kopřivnici. Pokud by vás bolely nohy, ale chtěli si užít trochu větru ve vlasech, neváhejte a zapůjčete si v hotelu segway nebo elektrokolo. Okolní kopce jsou dobrou volbou i v zimních měsících, neboť obec Čeladná leží v blízkosti dvou lyžařských areálů – Bílá a již zmíněných Pusteven.


Suma sumárum, Horský hotel Čeladenka vám přinese nejen úžasně strávenou dovolenou, ale také nezapomenutelné zážitky. Hosté se sem opakovaně vracejí a my jednoznačně rozumíme proč! Čeladenka vás svou atmosférou vtáhne a nebude se vám chtít odjet.

Tak zas někdy na viděnou! TOP 4:

- Výborná pitná voda z vlastní studánky

- Dlouhá historie místa

- Zdravotnické zařízení

- Nádherná příroda


Pro hotel můžete hlasovat zde.

bottom of page