top of page

ZIMA V SAVOY WESTEND HOTEL

Aktualizováno: 6. 7. 2022

Historie hotelu Savoy Westend sahá až do 19. století, kdy byl hotel roku 1897 postaven, a to podle návrhu vídeňského architekta Alfreda Bayera. Název Savoy byl hotelu dán na počest italské šlechtické rodiny Savojských a přídomek Westend je dle lokality Karlových Varů, která je nejstarší vilovou čtvrtí ve městě. Hotel Savoy Westend je komplexem pěti historických vil – Villa Savoy, Villa Artemis, Villa Kleopatra, Villa Carlton a Villa Rusalka. Savoy Westend Hotel se v 10. ročníku našeho udílení cen stal jak regionálním, tak absolutním vítězem v kategorii 5* a proto jsme se nemohli dočkat až navštívíme tuto historickou dominantu Karlových Varů na vlastní kůži. A jaká byla naše návštěva?


Pohled na hotel z dronu

Do Savoy Westend Hotel jsme zavítali začátkem nového roku. Příjezd k hotelu byl magickým okamžikem jako z pohádky, při kterém nás za chladné noci doprovázel padající sníh a svit pouličních lamp odrážel třpyt zasněžené krajiny. Toto místo láká nejen milovníky lázní, přírody, čistého vzduchu a památek, ale také je zde cítit nádech romantické atmosféry, která je podtrhována nádherným okolím a výhledy, jakožto i celkovou historickou architekturou a prostředím, které Vás vtáhne zpět do zlatého věku Karlových Varů. Není to však jen exteriér ale i interiér, který přidává celkovému dojmu honosnosti a luxusu. Na nekonečnou nabídku aktivit a výletů, které můžete v Karlových Varech a jeho okolí podniknout, plynule navazuje široká nabídka služeb přímo v areálu hotelu. Léčebné i relaxační procedury, sauny a masáže, sportovní vyžití, King´s Club Bar s klavírní hudbou či příjemné venkovní posezení. Snídaňové stoly překypující jídlem a k tomu kuchař připravený udělat Vám omeletu z jakýchkoliv přísad, které Vám na očích uvidí a několikero různých pokrmů u večeře, které uspokojí i toho nejnáročnějšího strávníka.



Hotelové pokoje jsou vybaveny a detailně laděny, tak aby dostávali názvu hotelu „Savoy“ a to tak, že se klient cítí jako šlechtic, který při vstupu do svých komnat zažívá pocity vysokého standardu a luxusu. Vše je perfektně připraveno pro co možná největší pohodlí klienta a jeho maximální spokojenost. Dominantou pokoje je královská postel a nádherný křišťálový lustr, nad kterým jsme žasli několik dlouhých okamžiků. Nezůstali jsme však jen u lustru, z okna na nás čekali výhledy, u kterých člověk zůstane němě stát a kochá se až kam mu to oko dovolí. Po náročném kochaní jsme už jen ulehli do našich loží a díky umístění v klidné vilové čtvrti nás nic nerušilo od toho, abychom usnuli jako na obláčku.





Druhý den jsme navštívili hotelové wellness, kterým je Savoy Westend Hotel vyhlášený. Již po příchodu na recepci nás přivítaly velmi milé recepční, které nám ukázaly a vysvětlily vše co bylo potřeba. Už v té chvíli jsme se cítili hýčkáni. A co teprve když jsme vyzkoušeli proceduru minerální vany s vonnými oleji. Naše těla nasála všechny minerály a my si užívali ničím nerušený klid v horké vaně. A v tomto duchu je to v Savoy Westend Hotel se vším. Člověk odpočívá a nasává novou energii v klidném relaxačním tempu.



Jsme velice rádi, že Savoy Westend Hotel patří mezi nejoblíbenější hotely České republiky. Přejeme mu spoustu další vítězství a úspěchů, ať si získává přízeň dalších domácích i zahraničních hostů a ať i nadále svým hostům ukazuje, jaké to bylo žít ve zlatém věku Karlových Varů.


Vstupní karty do Savoy Westend Hotel

bottom of page