top of page

ZÁMEČEK PETROVICE – LUXUS "NA KONCI SVĚTA"



Naše další cesta nás zavedla na samý východ České republiky k polským hranicím. Zde, na „konci světa“, leží malá nenápadná vesnička Prstná, kde se nachází Zámeček Petrovice. Ten se v naší soutěži pravidelně umisťuje na předních místech a rozhodně by neměl ujít vaší pozornosti. Tento klasicistní zámeček, jehož historie sahá až do 18. století, byl v roce 2012 zrekonstruován a přestavěn na hotel, ale jeho původní tvář byla zachována. Ačkoliv je hotel oficiálně označen jako 4hvězdičkový, kvalitou a službami stoprocentně naplňuje 5tihvězdičkový standard.


Hotel disponuje celkem 35 pokoji. Jedenáct z nich je přímo v hotelové budově, zbývající pokoje se nachází v klidné vile Larisch ležící v zámeckém parku. Ta získala jméno po hraběti Janu Larischovi, který nechal zámeček postavit. Ve všech pokojích se podařilo citlivě skloubit zámecký ráz s nároky moderního ubytovacího zařízení. Pokoje jsou vzdušné, útulné a najdete zde vše, co byste mohli během svého pobytu potřebovat.

V celém prostoru hotelu je jasné, že je věnována pozornost každičkému detailu a nic není ponecháno náhodě. Monogram ZP se v interiéru opakuje v mnoha podobách. Nás zaujal například designový lustr v jednom ze salonků, který po rozsvícení tento monogram zobrazuje a ten se tak odráží třeba i ve vaší sklence. Velmi originálním důkazem, že současná paní majitelka Jolanta Burkotová je s tímto místem spjata srdcem i duší, byl monogram v podobě jejích náušnic, které měla při naší navštěvě na sobě.



V hotelu najdete mnoho nevšedních interiérových řešení. Vinotéka sama o sobě jistě není nic ojedinělého, ale hledali byste ji ukrytou pod proskleným poklopem v zemi pod recepcí? Vybírat dobré víno si tak můžete už při svém příjezdu. Milovníci umění by měli svůj zrak směřovat na zdi hotelu, které jsou ozdobeny originálními uměleckými díly. Všechny obrazy byly namalovány přímo pro Zámeček nebo vydraženy v charitativních dražbách.


Přijeli jste do hotelu autem? Žádný problém, zaparkovat můžete v netradičně řešeném parkovišti skrytém pod zemí tak, aby nenarušovalo ráz okolního zámeckého parku. Hotel má k dispozici dva sály s celkovou kapacitou až 100 osob. Ty je možné využít jak pro jednání s vašimi obchodními partnery, tak pro uspořádání oslavy, svatby či jakékoli jiné společenské události. Hotel splňuje vysoké standardy, takže není nic ojedinělého, když při svém pobytu potkáte na chodbě třeba headlinery z oblíbeného festivalu Colours of Ostrava. Určitě je tedy nasnadě rezervovat si termín v hotelu s dostatečným předstihem.



Kapitolou samo o sobě je stravování. Při přípravě pokrmů se tu klade důraz především na kvalitní a lokální suroviny. Najíte se tu skvěle, ať jsou vaše chutě jakékoliv, jste-li vegetarián či milovník asijské kuchyně, ať si hlídáte linii nebo i v případě, že lepek není váš kamarád. V hotelové restauraci se snaží své strávníky vždy něčím překvapit, odlišit se. Menu je pravidelně obměňováno podle ročního období. Pěstírna hlívy ústřičné nepatří mezi běžné vybavení hotelů, ale i tu zde najdete. My zkusili tatarák z hlívy ústřičné a už teď se těšíme, že se někdy zastavíme pro přídavek. Aby byl zážitek z jídla dokonalý, zkušený sommelier vám poradí, jaké víno k vámi vybranému pokrmu zvolit. Nezbývá než doporučit, abyste sami přijeli a ochutnali.



Hýčkáni zde nebudete pouze příjemným vybavením pokojů a vynikajícím jídlem, ale také skvělými wellness službami. Na těch si hotel dává obzvlášť záležet. Nebudete vědět, kde se dříve nechat rozmazlovat. Wellness se rozprostírá na téměř 800 m2. Vybrat si můžete z celé řady procedur od různých typů saun, Kneippovy lázně, whirpoolu po masáže či kosmetiku. Každá místnost se nese v jiném duchu. Najdete tu materiály jako je mramor, dřevo, perleť nebo obklady s himalájskou solí. Každý si tu může najít to své a k tomu si vychutnat třeba čerstvě připravený fresh nápoj. Zámeček Petrovice nabízí také jednu specialitu, kterou nemají nikde jinde v České republice. Umíte si představit, jaké to je cítit se jako v „sedmém nebi“? Ne? Tady si můžete takový pocit vyzkoušet. Přístroj nesoucí tento název, který vypadá tak trochu jako ze sci-fi filmu, vám poskytne terapii, po které se budete cítit jako po šestihodinovém kvalitním spánku, odpočatí a „jako noví“ jak po fyzické, tak psychické stránce.



Za zmínku rozhodně stojí krásný zámecký park, který je státem chráněný a bude pro vás pohlazením po duši. Nádherné vzrostlé stromy, přírodní jezírka dělaná na bázi biotopu, z nichž jedno můžete v horkých dnech využít ke koupání nebo můžete jen pozorovat ryby a labutě, které zde chovají. A pokud milujete tulipány, zastavte se tu na jaře. Vysazují tu totiž až 4 tisíce tulipánu z Holandska, takže si tu nádheru můžete vychutnat i bez daleké cesty po Evropě. V prostorách parku je také umístěna stálá expozice soch Blanky Matragi. Park je volně přístupný i pro veřejnost, nemusíte se bát přijít si pochutnat na dobrém jídle na hotelové terase nebo s dětmi jen vyrazit na procházku.



To, že o vás bude v Zámečku Petrovice královsky postaráno, to už nejspíš víte. Možná si ale říkáte, co tu budete celé dny dělat. Možností je nespočet. Pokud vyzkoušíte všechno, co nabízí hotelové wellness a zatoužíte po jiné zábavě, můžete si přímo v hotelu zahrát bowling nebo se zapojit do některé z mnoha akcí, které hotel pro své hosty i pro veřejnost připravuje, ať už je to piknik v zámeckém parku, vernisáže, degustace šampaňského či letní kino. Nudit se tu rozhodně nebudete.

Zatoužíte-li poznat blízké i daleké okolí, doporučujeme si zajet na nedaleké golfové hřiště, vyrazit do Ostravy na památky, navštívit zámek v Karviné, podívat se na šikmý kostel Sv. Petra z Alkantary, projet okolní cyklostezky vedoucí až do Polska nebo si udělat výlet do Beskyd.



Paní majitelka, spolu s hotelovým personálem, s energií sobě vlastní Zámeček hýčká a její láska a pozitivní energie se odráží v každém kousku zámeckého areálu. Cvrkot a shon je schován v prostorách běžným hostům nepřístupných a vy budete mít pocit, že tu vše běží v naprostém klidu a harmonii a jakékoliv vaše přání může být jako mávnutím kouzelného proutku splněno.


Top 3:

- Wellness

- Krásný zámecký park

- Vynikající gastronomie


Pro hotel můžete hlasovat zde.

bottom of page