top of page

HOTEL KAŠPERK – „ VÁŠ DRUHÝ DOMOV NA ŠUMAVĚ“



Když jsme se dozvěděli, že naší další zastávkou po těch nejlepších českých hotelech je hotel Kašperk, zajásali jsme. Nejenže nás čekal vítěz v kategorii 4* v Plzeňském kraji, ale také absolutní vítěz v této kategorii v celé České republice. Cesta nádhernou šumavskou přírodou nás naladila na milou návštevu a my se těšili, že poznáme, proč se v hotelu Kašperk hosté cítí tak dobře a rádi se sem vracejí.


Hotel Kašperk nehledejte nikde jinde než na samotném náměstí Kašperských Hor. Vcelku nenápadný, ale zato stylový dům, ve kterém se podařilo spojit tradici s moderním designem. Hotel byl otevřen již v roce 1909, ale historie budovy sahá až do středověku, kdy na stejném místě stával hostinec pro obchodníky na tehdejší Zlaté stezce.



Mottem „Váš druhý domov na Šumavě“ se řídí celý provoz hotelu a jsme si jisti, že hoteloví hosté by nám dali za pravdu. Host je v hotelu středem pozornosti a personál dělá vše pro to, abyste se tu cítili „jako doma”.


Čipové karty od pokojů tu nečekejte. V Kašperku se drží tradice, a tak na recepci po svém příjezdu obdržíte klíče od jednoho z 24 pokojů. Král Šumavy, Kašperk, Markéta, Vydra, Křemelná či třeba Luzný. Každý pokoj je unikátní a nese jiné jméno – vždy po jedné z významných atrakcí v okolí jako jsou vrchy, vodní toky, významné osobnosti Šumavy nebo památky. Přímo v pokoji se na zarámovaných obrázcích můžete o jmenovci dozvědět zajímavé informace a získat tak tip na jeden z vašich výletů. 



Pokud vyrazíte do Kašperku, těšte se na skvělou gastronomii, která je bezesporu velkou chloubou hotelu. Menu secesní restaurace sv. Markéty se obměňuje dle sezóny. Ochutnáte tu jak klasické šumavské pokrmy jako jsou kulajda nebo ragú z hub, tak pokrmy mezinárodní kuchyně. My jsme po dlouhém rozmýšlení zvolili grilovaný ananas a netypický muffin vlastní výroby. Oboje na jedničku! Kvalitními potravinami, podporou lokálních dodavatelů i individuálním přístupem ke každému hostu se právem restaurace stala součástí Gastromapy Lukáše Hejlíka.


Nesporným lákadlem hotelu Kašperk je bazén. Asi si říkáte, co může být tak speciálního na bazénu, který je v dnešní rozmanité době spíše hotelovým standardem než-li „třešničkou na dortu“. Světe div se, ale kašperskou relax&aqua zónu si zamilujete. Vyhřívaný bazén nabízí jedinečný výhled jak na kostel sv. Markéty, tak na šumavské kopce. Zajít si můžete ale třeba i na havajskou masáž Lomi Lomi nebo na fidžijskou masáž Matamanoa. 



Až se nabažíte hotelu, vyrazte do okolí. Šumava je sama o sobě zárukou dobře a kvalitně strávené dovolené. Kašperské hory se nacházejí v tzv. „šumavském trojhradí“ – jsou obklopeny hrady Velhartice, Rabí a přímo v těsné blízkosti hradem Kašperk. Tyto velkolepé stavby vás alespoň na chvíli vtáhnou do dob středověkých rytířů a jejich šarmantních dam.  A když vás kultura omrzí, zajděte na dlouhou procházku do Národního parku Šumava, kde si spolehlivě „vyčistíte hlavu“. Pokud cestujete s dětmi, doporučujeme navštívit nedaleký výběh s vlky v Srní.



Pokud chcete být nablízku přírodě, ale zároveň nesnižovat své požadavky na ubytování, pak je mnohokrát oceněný hotel Kašperk správnou volbou. Posuďte sami ☺ .


TOP6:

- hotelový bazén s výhledem do krajiny

- prvotřídní gastronomie

- dobře dostupná lokalita se zajímavostmi v okolí

- sportovní vyžití - cyklotrasy, trasy na běžky, sjezdové lyžování

- příroda

- historie místa


Pro hotel můžete hlasovat zde.

bottom of page