top of page

ZAŽIJTE KOUZLO "PRAŽSKÝCH BENÁTEK" V KAMPA GARDEN

Aktualizováno: 22. 10. 2019



Čertovka, Karlův most, Werichova vila, Lennonova zeď, chobotničky z II. Patra. Nepochybně už víte, o kterém místě dnes bude řeč. Ano, je to ostrov Kampa na řece Vltavě, někdy taky označován jako pražské Benátky. Tomuto místo se snad nevyhne žádný turista, který navštíví Prahu. Pokud však nechcete tuto romantickou část města pouze projít, ale chcete si zdejší atmosféru pořádně vychutnat, máme pro vás jeden tip – ubytujte se v hotelu Kampa Garden. Tento menší hotýlek stojí hned vedle Werichovy vily, v klidné části Kampy, pár kroků ke Karlovu mostu, trošku ukrytý před ruchem centra Prahy. Přesto, že budete mít spoustu pražských atrakcí na dosah ruky, nemusíte se bát, že by vám pod okny proudily davy turistů.


Hotel nabízí 35 pokojů různých kategorií. Standardní pokoje pro ty, kteří se potřebují především pohodlně vyspat, aby měli dostatek energie na brouzdání v kouzelných pražských uličkách. Deluxe či superior pokoje, pro ty, kteří si chtějí během cestování dopřát i trošku luxusu, či rodinné pokoje pro ty, kteří nevyrazili na romantický výlet ve dvou, ale vzali s sebou na průzkum hlavního města i své ratolesti.



Hotel prošel v roce 2018 rekonstrukcí, všechny pokoje jsou tak moderní a prostorné. Facelift čeká na přelomu roku 2019/2020 ještě koupelny a klimatizace. V interiéru je použita modro žlutá kombinace barev, která spolu se dřevem navozuje útulnou a uklidňující atmosféru. Některé pokoje mají překrásný výhled na Karlův most a řeku Vltavu, jiné naopak do klidné ulice nebo na Čertovku či francouzskou ambasádu se zahradou. Nebojte se si na recepci říct, čím se chcete během svého pobytu kochat, jistě vám vyjdou vstříc. Chodby hotelu jsou vyzdobené krásnými fotografie. To by možná nebylo až tak ojedinělé, ale který z hotelů se může pochlubit tak šikovným panem ředitelem, který tyto fotografie sám pořizuje?


Znáte to, když někam cestujete, dorazíte do hotelového pokoje, unavení, žízniví a potřebujete trošku načerpat síly, než se vydáte prozkoumat okolí? Tak to vás potěší informace, že v hotelu Kampa Garden čeká na každého hosta v den příjezdu na pokoji minerální voda a minibar s drobným občerstvením, který je denně doplňován, včetně čaje a kávovaru, a to zcela zdarma. Kvalitní hotelová kosmetika či bezplatné WiFi je tu samozřejmostí.


Plánujete-li do hotelu dorazit autem, je dobré myslet na to, že lokalita je skvělá, ale parkování zde může být někdy oříšek. Hotel má pár venkovních parkovacích míst, pokud však budou plná, ochotně vám pomohou domluvit parkování u spřátelených hotelů v okolí či doporučí jiné místo v docházkové vzdálenosti.



Hotel podává svým hostům bohaté snídaně včetně čerstvě upečených bábovek, koláčů či perníků. V nabídce najdete i ne tak časté suroviny jako jsou různá semínka, goji, dýňová semínka apod. Tedy vše, co uspokojí strávníky dbající na vyváženou stravu i ty, kteří se chtějí především příjemně naladit na nový den. „Kafaři“ se neobejdou bez výborné kávy z kávovaru Lavazza. Snídani i ranní kávičku si můžete vychutnat na malé, ale útulné terásce s výhledem na mlýnské kolo Velkopřevorského mlýna a zahradu francouzské ambasády. Společnost vám budou dělat i kachny a ryby v Čertovce. Kouzelná atmosféra Kampy vás krásně naladí na celý den a budete-li mít štěstí, můžete si poslechnout živou hudbu z protější restaurace.



Sebehezčí místo nebo luxusní hotel nemusí být zárukou toho, že se tam budete cítit příjemně. Často stačí neochotná recepční či zamračený číšník. V hotelu Kampa Garden jsou si toho dobře vědomi, a proto si velmi zakládají na tom, aby byl personál hotelu přátelský, ochotný a usměvavý a vy se tu cítili vítaní a opečovávaní. Není asi třeba si tu vyjmenovávat, co všechno můžete v Praze vidět, co zažít, co ochutnat. Pokud byste přeci jen chtěli poradit, na recepci Vám rádi dají tipy a mapu Prahy zdarma. Stejně tak vyřídí sekretářské služby, nechají vyčistit prádlo v hotelové prádelně nebo zapůjčí deštník v případě nečekaného lijáku. Na personál a obzvlášť na recepční hosté pějí samou chválu, i vy budete jistě spokojeni.


Kampa má své zvláštní kouzlo a Kampa Garden bude skvělým startovacím bodem pro vaše toulky Prahou. Pochutnejte si na brzké snídani a vydejte se prozkoumat toto krásné staré město, než se zaplní fotek chtivými turisty. Stojí to za to.


TOP 3:

- Lokalita v těsné blízkosti Karlova mostu, John Lennon wall

- Přátelský, profesionální přístup - Bohaté snídaně a malé občerstvení na pokoji zdarma – denně doplňováno


Pro hotel můžete hlasovat zde.

bottom of page