top of page

BOUDA MÁMA WELLNESS HOTEL - KDE SE PIVO VAŘÍ, TAM SE DOBŘE DAŘÍ

Aktualizováno: 3. 2. 2020

Nevíme jak vy, ale my milujeme Krkonoše. V Krkonoších nemůžete šlápnout vedle – krásná příroda národního parku, čistý vzduch, příjemní lidé. I proto se sem rádi vracíme.


Jak lze pozorovat, úroveň hotelnictví v České republice stoupá rychlým tempem. Výjimkou nejsou právě ani Krkonoše. Naleznete tu ubytování všeho druhu v patřičné kvalitě. Avšak co nám přijde vždy nejcennější a tak nějak hřeje u srdíčka, když vidíme, že úspěšné podnikání se předává z generace na generaci a ke všemu se přistupujeme s radostí a láskou. To je přesně případ dnešního vyprávění. Když přijedete do Pece, první, co zřejmě uvidíte, budou davy lidí. Ano, známe to všichni – Pec je takový druhý Špindl. Aneb kdo nechce na naši nejvyšší horu vystoupat po svých, vystojí si dlouhou frontu na lanovku právě v Peci. Nezoufejte a nedejte se. Projděte davem lidí, podejděte lanovku a vydejte se lesní cestou do kopce. Věřte nám, budete nadšeni! Ocitnete se v lese, ruch davu postupně utichne. Na konci cesty, v klidu a ústraní, naleznete malý ráj na zemi - Boudu Mámu Wellness Hotel. 


Historie rodinných podniků je vždy zajímavá a spletitá. Manželé Niklovi zakoupili chatu, která dříve sloužila jako chata podniková. Z původního záměru objekt pronajímat nakonec sešlo a touha po vlastní realizaci přeci jen zvítězila. A tak vznikla Bouda Máma. Dnes ji vede pan Vladimír, syn manželů Niklových.


S panem Vladimírem usedáme na prostorné terase s krásným výhledem. Ochutnáváme nejen výborný dezert, ale také zdejší horskou vodu přímo z lesa, která je jedním slovem vynikající. Místní gastronomie vás určitě nezklame. V hotelové restauraci na vás čeká poctivá česká krkonošská kuchyně. V přilehlém pivovaru, který rodina Niklova postavila v roce 2017, mají dokonce vlastní pizzerii, k jejíž výrobě se používají výhradně italské suroviny. 


Prostředí pivovaru působí neskutečně příjemně, stylově a čistě. Vyrábí se tu čtyři druhy piva a při pohledu na prostředí varny se nám sbíhají sliny. Zdejší pivo se pyšní ochrannými známkami Pecký pivovar a Pivo Sněžka. Vyrábí se tradičními postupy a zakládá si na kvalitních českých přísadách, zejména na již zmiňované a právem opěvované horské vodě. Že pivo omlazuje nejen zvenčí, ale i zevnitř, věděli již naši předci. Proto si pro opravdové milovníky hotel připravil pivní lázně. V pivu se můžete nejen koupat, ale též ho neomezeně konzumovat. Za nás ideální!  A po dlouhé túře určitě na „jedno“ rádi zajdete.



Prostředí hotelu odpovídá požadavkům dnešní doby – strávit dovolenou v přírodě, ale mít k dispozici služby patřičné úrovně. Resort se dočkal v roce 2003 svého prvního rozšíření, o sedm let později druhého. Ubytovat se lze v 3* pokojích v hlavní budově anebo v pokojích 4* standardu v moderní hotelové depandanci. Obě budovy jsou propojeny podzemní chodbou a suchou nohou dojdete všude. V podzemí je situováno také wellness. Nabídka je opravdu široká a oceníte ji nejen v zimě, ale i v létě. Dominantou je ledová kašna naplněná ledovou tříští. Těšit se ale můžete i na pět saun a vířivky. Jednoznačně oceníte, že přístup do wellness i fitness je zahrnutý v ceně. 



Zimní sezóna je v Krkonoších zárukou kvality. Lyžovat můžete přímo na vlastní hotelové sjezdovce, která je pro všechny hosty zdarma. Pro děti je k dispozici lyžařský pás. Navíc hotel vám zapůjčí veškeré potřebné vybavení. Zdarma vás také doveze do areálu Pec pod Sněžkou – Černá hora vlastními skibusy.


Dostatek vyžití nabízí hotel také v létě. Přímo v resortu si zahrajte třeba tenis nebo volejbal, svezte se na bobové dráze anebo vyražte na procházku. Bouda Máma je skvělým výchozím bodem pro vysokohorské túry nejen na Sněžku. 



Tento krásný kus přírody jsme opouštěli jen neradi. V Peci pod Sněžkou je  celá řada hotelů a chat, potrpíte-li si však na správnou horskou atmosféru a "domácí" prostředí, s klidným svědomím vás můžeme poslat do Boudy Máma Wellness Hotelu. 


TOP 4:

- ubytování v srdci Krkonošského národního parku

- minipivovar

- moderní a kvalitní wellness

- pitná voda z vlastní studánky



bottom of page