top of page

DOMÁCÍ POHODA V ARTABANU

Co se vám vybaví, když se řekne Žirovnice? Každému zřejmě něco jiného. Mnozí si město jednoznačně spojí s tradiční výrobou perleťových knoflíků, jiní zas s úchvatným zámkem. Pro nás je to Artaban.



Možná vám jméno zní neznámě a exoticky. Pro místní rodáky a turisty milující Vysočinu je to však synonymum pro kvalitní ubytování a dobrou gastronomii, nenápadně se skrývající na pokraji žirovnického náměstí.



Rodinný hotel Artaban nabízí vše, co ke své dovolené potřebujete. Moderně vybavené pokoje jsou opravdu prostorné a nemusíte se bát, že byste byli nuceni se jakkoliv uskromnit. Pomyslný palec nahoru dáváme za zdravotní, na míru vyráběné, matrace. Hosté na ně pějí velkou chválu. Není divu. Z pokojů se vám naskytne pohled buď do centra města nebo do klidných hotelových zahrad v těsné blízkosti zámku. Hotel si zde pěstuje dokonce vlastní bylinky! Pokud byste si přáli bydlet mimo hlavní budovu hotelu, zvolte depandanci. Od hotelu je „co by kamenem dohodil“ a budete tu mít naprosté soukromí.



Hotelové menu si zakládá na poctivé české kuchyni. Pokrmy vám kuchaři připraví výhradně z lokálních surovin. Těšit se můžete na české maso, sýry místní výroby i třeba uzeniny z Vysočiny. Vaří se zde celoročně, dokonce i na Štědrý den! Pokud si doma nechcete připravovat kapra sami, řešení je nasnadě. Objednejte si štědrovečerní večeři v Artabanu, kde vám ji přichystají profesionální kuchaři a vy si ji pak už jen vychutnáte u vánočního stromečku v pohodlí domova. Restaurace je v tento den dokonce otevřena až do osmi hodin večer, taktéž bowling. Tedy pokud si chcete tradiční vánoční čas zpříjemnit něčím netradičním, víte kam vyrazit!



Na střeše hotelu si můžete posedět na moderní terase a za dlouhých letních večerů relaxovat pod širým nebem. Abyste nemuseli pro dobré pití daleko, součástí je střešní bar. V případě špatného počasí se neváhejte nalodit na palubu parníku. Ne, nebojte, opravdu jsme si nedali o sklenku navíc :-). V útrobách hotelu naleznete bowlingovou dráhu s barem laděnou do námořního stylu. Poseďte si na sudech od rumu, chytněte kormidlo, uvažte lana a vyplujte vstříc nevšedním zážitkům! Posezení v klidu, stranou od zapálených hráčů, hledejte ve vinotéce. Najdete tu lahvinky ryze české, ale i ty ze zahraničí. Na zdraví!



„Zdravé tělo, zdravý duch.“ Cvičit by měl zkrátka každý. V Artabanu je k dispozici prostorný cvičební sál, včetně skříněk a potřebného zázemí. To, že je sál na skok vedle od již zmíněné vinotéky, je jedině výhodou. Je přece potřeba se za dobrý výkon náležitě odměnit :-). Vyznavači outdooru pak jistě ocení možnost zapůjčení si jízdních kol a velký výběr cyklostezek v okolí. Z výletů doporučujeme navštívit místní zámek a také zámky v okolí, jako jsou Červená Lhota a Hluboká. Zabrouzdejte též do přírody. V CHKO Třeboň jste autem za ¾ hodiny.


V Artabanu dbají nejen na fyzickou pohodu, ale i tu psychickou. Kromě rozmanitého wellness (medová i čokoládová masáž!) si zajděte třeba na kosmetiku nebo do kadeřnictví.



Hotel Artaban je pravidelně vyhlašován jako nejoblíbenější hotel kraje Vysočiny. Lidé se sem vracejí z několika důvodů. Kvalitní služby, milý personál, špičkové wellness, ale i rozsáhlé konferenční prostory pro firmy. V neposlední řadě nutno zmínit skvělý poměr cena/výkon. Artaban ví, jak o své hosty pečovat a zajistit jim ničím nerušenou dovolenou! Držíme hotelu palce v dalším působení, mnoho spokojených hostů a kladných recenzí!



TOP 3:

- Skvělá kuchyně

- Kvalitní postele s na míru vyráběnými matracemi

- Velmi příjemné ceny


Pro hotel můžete hlasovat zde.

bottom of page