top of page

FABRIKA HOTEL - TEN PRAVÝ DESING PRO VÁŠ KONGRES I DOVOLENOU

Aktualizováno: 27. 1. 2020



Pokud jste někdy hledali vhodný hotel pro uspořádání firemní konference či večírku, jistě víte, jaký to může být oříšek. Takový hotel musí splňovat hned několik kritérií. Pohodlné pokoje, kvalitní služby a vynikající kuchyně by měly být samozřejmostí. Budete ale také nejspíš potřebovat dostatečně velké prostory pro formální i neformální program a v neposlední řadě skvěle dostupnou lokalitu, ať už vy nebo vaši kolegové pojedete z jakéhokoliv koutu České republiky. Kde tohle všechno najít? Máme pro vás jeden tip.

V centru města Humpolec, ve středu republiky a kousek od dálnice D1, najdete atypicky řešenou stavbu architekta Luďka Rýznera. Fabrika hotel, který vyrostl na místě staré továrny, splní i ty nejnáročnější požadavky. Ať už se sem vydáte z pracovních důvodů nebo se rozhodnete zvolit tento hotel pro svou dovolenou a jako startovací bod pro výlety do blízkého i dalekého okolí, garantujeme vám, že nebudete litovat.



Hotel jistě ocení všichni, kteří holdují modernímu stylu, čistým a jednoduchým liniím. Až budete stát před hotelem, nezapomeňte zvednout hlavu. Vaší pozornosti by rozhodně neměla uniknout originální socha Jakuba Flejšara sedící přímo na hotelové budově. Ubytovat se můžete v 19 světlých a elegantně zařízených pokojích. Pokoje, stejně jako společné prostory hotelu, jsou doplněny obrazy Pavla Roučky či jinými uměleckými předměty, sochami apod. Industriálně laděný interiér tak působí příjemně a útulně a potěší oko nejednoho milovníka umění a designu. V hotelu navíc nezapomínají ani na další smysl, a to sluch. Sladěná hudba v celém hotelu na příjemné atmosféře jen přidá.



Nejen pro pracovní účely lze využít sály s kapacitou až 180 osob. Tyto prostory je možné přizpůsobit vašim potřebám a díky akustické příčce udělat z velkého prostoru více menších a naopak. Vymyslíte-li si pro vaše školení, konferenci či jiné pracovní nebo společenské setkání jakýkoliv program, dokáží vám zde vyjít vstříc. Po náročném dni si potom můžete odpočinout v hotelovém wellness. Je libo saunu, vířivku, pivní lázeň či raději masáž? Nebo dáváte přednost aktivnímu odpočinku a rozhýbete svaly ve fitness zóně?



Co byste neměli vynechat je návštěva hotelové restaurace, jejíž prostor nás naprosto uchvátil. Stejně jako zbytek hotelu je i restaurace vyladěna do posledního detailu, včetně designového osvětlení. Některé stoly jsou netradičně „skryty“ za dlouhými závěsy. Máte tak možnost vychutnat si výborné jídlo ve větším soukromí. Použití jemného materiálu navíc dodává prostoru na vzdušnosti a příjemně ho „zatepluje“.



Kuchaři zde sázejí spíše na kvalitu než na kvantitu. Nabídka á la carte je užší, zato si můžete být jisti, že všechno na vašem talíři je připraveno z čerstvých a poctivých surovin z místních farem. Obal menu je stejně jako stěny restaurace ozdoben dílem pana Roučky. Menu se navíc pravidelně obměňuje a upravuje podle aktuálního období. Přijďte si pochutnat na romantické večeři na Valentýna nebo si třeba s přáteli dopřát svatomartinskou husu. Budete-li mít štěstí a počasí bude přát, můžete ochutnat i dobroty z grilu, které kuchaři připravují na terase před hotelem.



Ačkoliv hotel nabízí výborné zázemí pro pořádání firemních i společenských akcí, rozhodně se tu nebudete nudit, i když vás do Humpolce nepřivedou pracovní povinnosti. V okolí najdete celou řadu možností, kam vyrazit na výlet. Jste-li milovníky historie, udělejte si příjemnou procházku ke zřícenině hradu Orlík, Lipnice nebo se zajeďte podívat na Želivský klášter či Hitlerův most. Pivaře jistě zaujme prohlídka rodinného pivovaru Bernard. Těm, kteří budou inspirováni designovým interiérem hotelu Fabrika a zatouží po další dávce umění, doporučujeme vydat se do galerie 8smička na výstavu nebo třeba zajímavou přednášku. Pokud byste nevěděli, kam v Humpolci vyrazit za zábavou ve večerních hodinách, nemusíte chodit daleko. Ne každý hotel se může pochlubit vlastním klubem, který využívají jak hosté hotelu, tak o víkendu i veřejnost. Přes léto se zde navíc každou sobotu konají živé koncerty.



Pokud se rozhodnete atmosféru hotelu zažít na vlastní kůži, doporučujeme si termín zarezervovat hodně dopředu. Hosté se do Fabriky rádi vracejí a další pobyt si domlouvají ještě před svým odjezdem. Kdyby se na vás přeci jen nedostalo, nezoufejte. Hotel plánuje do budoucna navýšení jak ubytovacích kapacit, tak třeba rozšíření spa či hotelového klubu.


My se už teď těšíme na další návštěvu Fabrika hotelu.


TOP 3:

- Poloha hotelu

- Skvělá kuchyně (např. hovězí líčka, steaky, dezerty – limetkový dort)

- Grilování na dřevěním uhlí na terase


Pro hotel můžete hlasovat zde.

bottom of page