top of page

HOTEL BRIXEN - ZA K.H. BOROVSKÝM A O KUS DÁLE



Brixen. Tehdejší rakouské, dnes italské město, které je pevně spjato s Karlem Havlíčkem Borovským. Český básník strávil ve vyhnanství čtyři roky a napsal zde své známé dílo Tyrolské elegie. Dnes se ale nevydáme do Itálie, ale do samého středu České republiky do Havlíčkova Brodu, města, které po českém literátovi nese od roku 1945 jméno a do hotelu, jež bylo pojmenováno po (ne)slavném městě.


Hotel Brixen byl založen již roku 1998. Přestavbou z původně dělnické ubytovny vznikl v klidné části města hotel s celkovou kapacitou 65 lůžek. V lobby upoutala náš zrak velká dřevěná orlice, která značí cestu Karla Havlíčka Borovského právě do Brixenu.

Hotel využívá převážně business klientela, která zde nalezne konferenční prostor až pro 50 osob umístěný pod střechou hotelu a veškeré potřebné vybavení jako jsou flipchart, dataprojektor, tiskárna a klimatizace. Coffee breaky se sestavují na přání klienta. 



Nabídku služeb ale ocení i individuální klientela. Hosté si mohou vybrat z pěti úrovní ubytování – standartní pokoje, pokoje LUX, apartmá Standard, apartmá Lux, apartmá De Lux. Některé pokoje mají dokonce i vířivou vanu. Součástí apartmánů je čajový a kávový servis, nicméně na každém patře je k dispozici vybavená kuchyňka s lednicí, mikrovlnou troubou a rychlovarnou konvicí. Řešit nemusíte ani parkování, to se nachází přímo za hotelem. 




Součástí ubytování je snídaně složená z teplých a studených pokrmů. Na své si přijdou i ti z vás, kteří si drží linii a mají rádi lehké a zdravé pokrmy. Pro hotel je prioritou kvalita, ale i různorodá nabídka a velký výběr.





Oceňujeme, že hotel umí svým klientům vyjít vstříc v otázce vlastního check-inu. Do hotelu Brixen jezdí klienti z celého světa a ne vždy navazují letecké i pozemní spoje tak, aby se host stihl ubytovat v běžném čase. Z tohoto důvodu tak hosté obdrží přístupovou kartičku, kterou se dostanou jak do hotelu, tak do svého pokoje. Chytré řešení! V hotelu Brixen byli ubytovaní například sportovci z Pobřeží Slonoviny či klienti z Japonska. 



V Havlíčkově Brodě i v okolí se nabízí dostatek vyžití. Pokud máte rádi historii, pak určitě navštivte přilehlé hrady a zámky jako je hrad Lipnice nad Sázavou, zřícenina hradu Orlík či zámek Ledeč nad Sázavou, na kterém se natáčely některé scény pohádky Anděl páně. Rovněž nedaleko se nachází UNESCem chráněná památka Zelená hora. Střed republiky má co nabídnout i v zimních měsících. Pouhých 6 km od hotelu je sjezdovka Vysoká, o něco dále pak sjezdovka Hlinsko. Lyžaři navíc mohou využít uzamykatelnou úschovnu a uskladnit své vybavení. V létě jsou zas přilehlé Žďárské vrchy oblíbené mezi cyklisty. Vykoupat se můžete třeba v jednom z okolních lomů. Přímo v Havlíčkově Brodě můžete navštívit například muzeum Vysočiny, ve kterém je umístěna stálá expozice o Karlu Havlíčku Borovském. 






Do budoucna hotel plánuje vytvořit okrasnou zahradu s venkovní vířivkou. Držíme palce, ať plány vycházejí podle představ a těšíme se, až se opět do Brixenu přijedeme podívat.

TOP 3:

- klid

- vynikající snídaně

- ochotný personál

bottom of page