top of page

OREA REZORT HORIZONT - RÁJ POD PANCÍŘEM

Aktualizováno: 11. 12. 2019



Na sklonku července nás cesta zavedla do Železné Rudy, na úbočí hory Pancíř. Zde, uprostřed šumavských lesů, se vyjímá na první pohled netypická budova. Ano, řeč je o Orea Resortu Horizont. Jak název napovídá, resort je součástí hotelového řetězce Orea. Hosté tak mohou očekávat vyšší kvalitu a standart ubytování.

Po příjezdu na nás dýchne horská atmosféra – čistý vzduch, úžasný klid a dechberoucí panorama. Vcházíme do budovy a ihned nás zaujme příjemný a moderní design interiérů. Vše vypadá tak nově a neomšele. Posléze se dozvídáme, proč. Orea Resort Horizont byl slavnostně znovuotevřen 21. prosince 2018 po kompletní rekonstrukci. Navíc v rámci hotelového řetězce Orea byl Horizont zrekonstruován jako první. Jeho historie však sahá až do 80. let minulého století. Hotel láká k návštěvě především rodiny s dětmi, ale plně uspokojí i nejnáročnější požadavky všech věkových kategorií a segmentů. Na své si zde přijdou mladší i starší páry, leisure i firemní klientela.


Hotel nabízí ubytování v 117 pokojích čtyřhvězdičkového standartu a i přes svou velkou kapacitu poskytuje svým hostům dostatek soukromí. Převážně tu potkáte českou klientelu, jednu třetinu však tvoří hosté ze sousedního Německa, které máte opravdu „na dosah ruky“. Nové zrekonstruované pokoje představují velikou přednost hotelu. Každý pokoj je svým způsobem unikátní. Na zdi si můžete přečíst citát od jedné ze známých osobností. Naši pozornost též přilákaly netradiční noční stolky, vyrobené ze špalku dřeva. Takové detaily, včetně hnědé a šedé výmalby, dotvářejí pocit pohody. Neváhejte se poptat po pokojích s výhledem na hory, které ještě více umocní úžasný zážitek. Hotel též poskytuje prostory pro firemní školení či teambuildingy. Konferenční sál je navíc propojený s venkovní terasou, na které si můžete po skončení meetingu s kolegy ugrilovat něco dobrého.



Že se v Horizontu skvěle najíte, už napovídá i fakt, že zde vaří přední čeští kuchaři s bohatými zkušenostmi například z pražských pětihvězdičkových hotelů. Gastronomie je zde opravdu na špičkové úrovni. Využívají se primárně lokální suroviny – ryby od místních rybářů, skopové maso od šumavských farmářů či poctivé pečivo od pana Rendla, pekaře ze Sušice. Na doporučení pana ředitele ochutnejte chutně upraveného candáta. Hostům je k dispozici polopenze a samozřejmě výběr z jídelního lístku. Jídlo si vychutnejte v prostorné a moderně zařízené jídelně. Co nás zde ihned zaujalo, byl recept, včetně postupu, na jeden z oblíbených dezertů, napsaný křídou na černé tabuli. Zkrátka, o pokrmy, které „frčí“ se kuchaři rádi podělí. Vy si tak můžete zážitek z Horizontu přenést do vaší kuchyně. Kromě výtečného jídla nezapomeňte ochutnat místní drinky. Šéfbarman má pro vás nachystané jak klasické a osvědčené koktejly, tak nejrůznější speciality, které jen tak někde neochutnáte.



Pokud zavítáte do Horizontu, nesmíte si nechat ujít širokou nabídku wellness. K dispozici je velký bazén či obsáhlé SPA menu. Na výběr je mnoho druhů masáží a zábalů, kosmetických procedur nejen pro dámy či tělová ošetření a rituály krásy. Nutno podotknout, že zdejší SPA je vyhlášené a navštěvují ho jak místní, tak obyvatelé Bavorské Železné Rudy. Navíc, jeho prostory zdobí originály mistra sochaře, Olbrama Zoubka.


Zcela unikátní je nabídka profesionálních animačních programů. Animátoři, kteří mimo jiné připravují programy i pro přední české cestovní kanceláře, se postarají o vaše dítka, zatímco vy si můžete nerušeně vychutnávat kávu na terase či relaxovat v hotelovém wellness. Liška Eliška - tvář a maskot Dětského klubu – si pro děti přichystala sportovní aktivity i soutěže o zajímavé ceny.



Orea Resort Horizont disponuje velice výhodnou a strategickou polohou, díky které se nebudete nudit ani v létě, ani v zimě. I proto je zde zimní a letní sezóna zcela vyrovnaná co do počtu návštěvníků a hostů. Náš největší národní park Šumava, ležící v těsné blízkosti, skýtá nespočet možností pro celodenní výlety - výšlap na Poledník či Kvildu nebo návštěva oblíbené obce Modrava. Pokud máte chuť vydat se na výlet za hranice republiky, navštivte Národní park Bavorský les, který přímo sousedí s Národním parkem Šumava. Kromě turistických tras jsou k dispozici i trasy cyklistické, v zimě pak trasy pro běžecké lyžování. Navíc, co by kamenem dohodil, se nalézá několik lyžařských areálů. Snad nejznámějším a zde nejoblíbenějším je SKI&BIKE Špičák. Náročnější klientelu jistě uspokojí lyžování v sousedním Bavorsku, na Velkém Javoru. Ostatně, na Javor máte výhled přímo z hotelu.

Tak neváhejte a přijeďte si užít vaši dovolenou!


TOP 3:

- Lokalita

- Animační programy

- Nové zrekonstruované pokoje


Pro hotel můžete hlasovat zde.


bottom of page